13 maart 2019Luid applaus voor Gin Nôôt

Op maandag 4 maart om 11:11 uur was het zover. Twee bootjes van de Kring Vrienden met daarin de muzikanten van CV Gin Nôôt kwamen al toeterend en muziek makend over de Binnendieze aanvaren en meerden aan bij de steiger achter de Knillispoort.

Het negende grachtenconcert van Carnavalsvereniging Gin Nôôt stond maandag 4 maart in het teken van dak- en thuislozen. Arjan van Lith, gids van Stadswandeling De Verscholen Stad, kreeg de gelegenheid uit te leggen hoe je dakloos kunt worden en de stadwandeling te promoten.

Guido Wetzer, artistiek leider van Gin Nôôt, had in de loop van januari contact gelegd met Jan de Rond van Mooi zo Goed zo over het idee om het gachtenconcert in het teken te zetten van integratie. Jan de Rond stelde voor om dak- en thuislozen uit te nodigen voor het concert omdat zij door Oeteldonk uit de binnenstad verdreven worden en nadeel ondervinden. Jan de Rond: “Normaal is de binnenstad de huiskamer van de daklozen, behalve tijdens carnaval want dan neemt Oeteldonk de hun huiskamer en de binnenstad. Verder struikel je tijdens carnaval over bier, wijn en dergelijke, geen voordelige en gezonde situatie voor daklozen die doorgaans verslaafd zijn geraakt of leiden aan psychiatrische of mentale problemen.” Dit bracht Guido Wetzer op het idee om de dak- en thuislozen als ere gasten uit te nodigen voor het concert.

Op maandag 4 maart om 11:11 uur was het zover. Twee bootjes van de Kring Vrienden met daarin de muzikanten van CV Gin Nôôt kwamen al toeterend en muziek makend over de Binnendieze aanvaren en meerden aan bij de steiger achter de Knillispoort. Op de trappen hadden zich zo’n 150 mensen verzameld in de gebruikelijke Oeteldonkse klederdracht. Ruim een uur bracht Gin Nôôt verschillende carnavals nummer van eigen bodem ten gehore, met tussendoor een paar echte meezingers. De speekstalmeester van dienst drukte het publiek op het hart om vooral geen reclame via Facebook te maken voor dit concert omdat het dan in de komende jaren veel te druk gaat worden.

Tegen half een werd het concert afgesloten met een luid applaus voor de muzikanten van CV Gin Nôôt voor dit bijzondere initiatief en voor Arjan van Lith van Stadswandeling De Verscholen Stad voor zijn moed om zijn verhaal in het openbaar te vertellen. Het hoog geëerde en uitgelaten publiek nam de benen en klom omhoog richting Hinthamerstraat voor de Oeteldonkse optocht. Het bleef nog lang onrustig in de binnenstad.

Negende Grachtenconcert Gin Nôôt 2019 - video

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wilt u helpen of heeft u hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 073-6124488 info@mzgz.nl