Image
Wilt u helpen?
Aanbod
Hulp nodig?
Vraag

  Aan het werk voor een betere wereld in 's-Hertogenbosch

  Aan het werk voor een betere wereld in 's-Hertogenbosch

  14 mei 2018

  41 medewerkers van Omron gaan op 15 mei bij drie organisaties allerlei klussen en leuke dingen doen met de vrijwilligers en bewoners en zamelen donaties in voor één organisatie. Ze gaan aan de slag als vrijwilligers bij de Dierenpark ‘t Wikkie in Empel, IVN ’s-Hertogenbosch en WoonZorgCentrum Nieuwehagen.

  Dierenpark ‘t Wikkie Empel
  Dierenpark 't Wikkie in Empel bestaat sinds 2008 en is gevestigd aan Het Wikveld. In het dierenpark lopen veel verschillende dieren rond zoals schapen, kippen, konijnen, cavia's en geiten. De dieren worden elke dag verzorgd door vrijwilligers uit Empel. Ze worden deze dag erg geholpen bij hun onderhoudswerkzaamheden zoals aanbrengen van nieuw elektrisch schrikdraad, installeren van een nieuwe lichtslang rond het dak van de stal, bouw van een nieuwe houten dak op een kleine schuilplaats, verven vogelkooi, et cetera.

  IVN ’s-Hertogenbosch
  Samen met Landschapbeheer van IVN gaan medewerkers van Omron de historische eikenhakhoutwallen rondom kleine akkertjes in het Mariaburgbos vlakbij zorghoeve Mariaburg herstellen. De werkzaamheden bestaan uit zagen, knippen met takkenschaar en uitsteken concurrerende begroeiing zoals jonge dennen, berken en Amerikaanse vogelkers.

  WoonZorgCentrum Nieuwehagen
  De bewoners van WoonZorgCentrum Nieuwehagen zullen getrakteerd worden op een wandeling naar de binnenstad van ’s-Hertogenbosch.
  Verder zamelen de medewerkers van Omron donaties in voor Stichting GefeliciflapstaartBox. Van 1 t/m 15 mei kunnen alle medewerkers hun bijdrage geven. De Gefeliciflapstaartbox is gestart om kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren vanwege geldgebrek toch aan een verjaardagsfeestje te helpen. De stichting verzorgt jaarlijks zo’n 350 verjaardagsboxen en traktaties voor de jarige kinderen die zij o.a. mee kunnen nemen naar school.

  Werken aan en voor de samenleving
  ‘Aan het werk voor een beter leven, een betere wereld voor iedereen’ is sinds 1933, al 85 jaar, de bedrijfsfilosofie van Omron. Wereldwijd besteden Omron-werknemers op of rond 10 mei, Omrons oprichtingsdag, de gehele dag aan vrijwilligersactiviteiten. Een dag waarop medewerkers van het bedrijf zich inzetten voor de lokale gemeenschap. In ’s-Hertogenbosch gebeurt dit op 15 mei. Een aantal projecten zijn tot stand gekomen in samenwerking met Mooi zo Goed zo.

  In voorgaande jaren zijn medewerkers van Omron via Mooi zo Goed zo actief geweest bij de vissteiger Noorderplas, Jeugdwerk Maaspoort, Verpleeghuis De Herven, Kinderweek Divers, een diner voor mensen met een minimaal inkomen, Zorgboerderij De Locatie, Stadswandeling De Verscholen Stad, Voedseltuin, Jong Actief, Kinderboerderij Oosterhoeve en Voedselbank.

  Wij hebben uw hulp nodig!

  Mooi zo Goed zo zoekt medewerking voor:

  Mooi zo Goed zo - Laptop Challenge

  Quiet Den Bosch - attenties/uitjes voor members

  KC de Kwartiermaker - boomstammetjes voor schooltuin

  Jeu de boules Willemspoort - straatmeubilair bij jeu de boulesbaan

  Wijkraad Centrum/Hondsberg - speelgelegenheid Geenbergenstraat

  Eerste Bossche Scootmobielclub - Canta invalidenvoertuig

  Zorgboerderij De Locatie - herbouw afgebrande kantine

  WZC Antoniegaarde - schoonmaken bestrating binnentuin

  Gemeenschapshuis d'n As - sportmaterialen

  Dierenpark Maliskamp - nieuwbouw hoofdgebouw dierenpark

  Humanitas Computerhuis - 2de hands beeldschermen / computers / laptops

  Bijzonder Gewoon - stage/werkplaatsen 'Bijna Banen'

  Heempark 's-Hertogenbosch Zuid - onderhoud heempark

  Eendenkooi Maaspoort – Renovatie en natuurwerkzaamheden

  Stadswandeling De Verscholen Stad - Binnenstad zien zoals u het nog niet kent