Image
Wilt u helpen?
Aanbod
Hulp nodig?
Vraag

  NLdoet 2018, op naar de 100

  NLdoet 2018, op naar de 100

  15 jan 2018
  Op 9 en 10 maart 2018 wordt in de gemeenten 's-Hertogenbosch en Vught voor het veertiende jaar werk gemaakt van de vrijwilligerscampagne NLdoet. NLdoet wordt georganiseerd door Mooi zo Goed zo, Vrijwilligersnetwerk Galant en Servicepunt Vught in samenwerking met Oranje Fonds.
   
  U kunt met uw organisatie meedoen aan NLdoet en op die manier mensen laten kennismaken met uw organisatie en activiteiten, (nieuwe) vrijwilligers werven en met hulp van anderen een berg werk verzet krijgen. Sport, onderwijs, zorg, milieu, welzijn, natuur, buurt & wijk, dieren, kunst & cultuur, recreatie; het kan allemaal! Gratis, voor niks cadeau. Als u zich op tijd aanmeldt (vóór 1 februari), krijgt u zelfs geld toe voor uw inspanningen en activiteiten. U kunt bij het Oranje Fonds tegelijk met de aanmelding een bijdrage van € 400,= vragen in de kosten die u maakt.
   
  In 2017 deden in Den Bosch, Rosmalen, Vinkel, Nuland en Vught 68 organisaties mee met 91 activieiten. in 2018 hopen we de grens van 100 activiteiten te passeren. Na één maand openstelling van de site van NLdoet (begin december) stond de teller op 14 activiteiten; 11 in gemeente 's-Hertogenbosch en 3 in gemeente Vught.

  Samen krijgen we meer voor elkaar!
  NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en stimuleert mensen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken bij een maatschappelijke organisatie.
   
  Koninklijke aandacht
  NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, zet vrijwilligerswerk in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Traditiegetrouw doen Koning Willem-Alexander, Koningin Maxima en leden van de Koninklijke familie als vrijwilligers mee met NLdoet. NLdoet is in 2005 gestart vanwege het 25 jarig regeringsjubileum van toenmalig Koningin Beatrix. Ook het bestuur van Provincie Noord-Brabant gaf in 2017 voltallig acte de presence.
   
  Kloppend hart
  Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Duizenden organisaties laten met NLdoet zien hoe belangrijk vrijwilligerswerk voor de samenleving is. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk door te laten zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.
   
  Aanmelden
  Ga naar www.nldoet.nl en meld uw klus of activiteit aan en dien vóór 1 februari een aanvraag in voor een financiële bijdrage van maximaal € 400,=! Voor 10 veel voorkomende activiteiten / klussen zijn voorbeeld draaiboeken gemaakt die te gebruiken zijn.
   
  Mooi zo Goed zo |
  Oranje Fonds |

  Servicepunt Vught |
  Vrijwilligersnetwerk Galant |

  Wij hebben uw hulp nodig!

  Mooi zo Goed zo zoekt medewerking voor:

  Mooi zo Goed zo - Laptop Challenge

  Quiet Den Bosch - attenties/uitjes voor members

  KC de Kwartiermaker - boomstammetjes voor schooltuin

  Jeu de boules Willemspoort - straatmeubilair bij jeu de boulesbaan

  Wijkraad Centrum/Hondsberg - speelgelegenheid Geenbergenstraat

  Eerste Bossche Scootmobielclub - Canta invalidenvoertuig

  Zorgboerderij De Locatie - herbouw afgebrande kantine

  WZC Antoniegaarde - schoonmaken bestrating binnentuin

  Gemeenschapshuis d'n As - sportmaterialen

  Dierenpark Maliskamp - nieuwbouw hoofdgebouw dierenpark

  Humanitas Computerhuis - 2de hands beeldschermen / computers / laptops

  Bijzonder Gewoon - stage/werkplaatsen 'Bijna Banen'

  Heempark 's-Hertogenbosch Zuid - onderhoud heempark

  Eendenkooi Maaspoort – Renovatie en natuurwerkzaamheden

  Stadswandeling De Verscholen Stad - Binnenstad zien zoals u het nog niet kent