Image
Wilt u helpen?
Aanbod
Hulp nodig?
Vraag

  Seniorenbus 5 jaar en neemt 4de nieuwe bus in gebruik

  Seniorenbus 5 jaar en neemt 4de nieuwe bus in gebruik

  8 jan 2018
  Vrijwilligers, sponsoren, subsidiënten en relaties van de Seniorenbus ’s-Hertogenbosch verzamelden zich donderdag voor de Kerst op het bordes van het Stadhuis aan de Markt. Aanleiding was de viering van het vijf jarig bestaan met de onthulling van de nieuwe bus als hoogtepunt.
   
  Feest
  In de hal van het Stadhuis kwamen de vrijwilligers met partners bijeen om te vieren dat de Seniorenbus inmiddels vijf jaar bestaat. Wethouder Kagie was gastheer en sprak over het belang van aandacht voor ouderen. “Hoe maken we Den Bosch een fijne stad voor ouderen waar ze kunnen blijven wonen en genieten? De Seniorenbus levert hier een geweldige bijdrage aan. Daar werkt de gemeente graag aan mee.”
   
  Voorzitter Frank Willekens blikte uitgebreid terug op de jaren die de Stichting doorliep. Vijf initiatiefnemers startten in het najaar 2012 met een goed idee, enorm veel energie en hadden binnen vier maanden een 2de hands bus gekocht die op 1 maart 2013 ging rijden. Inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een organisatie met maar liefst 600 leden en 108 vrijwilligers. Willekens: “Het ledenaantal groeit nog steeds hard en vrijwilligers draaien overuren. Dan is het hard werken voor iedereen. Maar tot nu toe is het steeds gelukt: vrolijk kunnen we het nieuwe jaar in met vier nieuwe bussen!”
   
  De bus werd onthuld door wethouder Paul Kagie (gemeente 's-Hertogenbosch), Jan Mannaerts (stichting vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis), Tonny de Visscher (Jeroen Bosch Ziekenhuis) en Frank Willekens (Seniorenbus 's-Hertogenbosch).
   
  Vierde nieuwe bus
  Willekens bedankte iedereen die de Stichting Seniorenbus een warm hart toedraagt. De Stichting Vrienden Jeroen Bosch ziekenhuis leverde een belangrijke bijdrage aan de vierde nieuwe bus. “Het ziekenhuis is een belangrijke aanrijroute voor de Seniorenbus. Maar ook de gemeente, de Rabobank en vele andere sponsoren dragen hun steentje bij: allen hartelijk dank!” De bekostiging van de eerste drie Seniorenbussen in 's-Hertogenbosch is verzorgd geweest door Mooi zo Goed zo.
   
  De Seniorenbus is voor ouderen vanaf 65 jaar. Voor € 5, contributie per maand en € 0,50 per rit kunnen zij zich van deur tot deur laten vervoeren binnen de stadgrenzen van 's-Hertogenbosch. De Seniorenbus verzorgt ‘vervoer met een praatje!’ Er rijdt altijd een extra vrijwilliger mee. Die helpt bij het in– en uitstappen en heeft alle tijd om een praatje te maken.
   
  Gemeente 's-Hertogenbosch |
  Jeroen Bosch Ziekenhuis |
  Mooi zo Goed zo |
  Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis |
  Seniorenbus 's-Hertogenbosch |

   

  Wij hebben uw hulp nodig!

  Mooi zo Goed zo zoekt medewerking voor:

  Mooi zo Goed zo - Laptop Challenge

  Quiet Den Bosch - attenties/uitjes voor members

  KC de Kwartiermaker - boomstammetjes voor schooltuin

  Jeu de boules Willemspoort - straatmeubilair bij jeu de boulesbaan

  Wijkraad Centrum/Hondsberg - speelgelegenheid Geenbergenstraat

  Eerste Bossche Scootmobielclub - Canta invalidenvoertuig

  Zorgboerderij De Locatie - herbouw afgebrande kantine

  WZC Antoniegaarde - schoonmaken bestrating binnentuin

  Gemeenschapshuis d'n As - sportmaterialen

  Dierenpark Maliskamp - nieuwbouw hoofdgebouw dierenpark

  Humanitas Computerhuis - 2de hands beeldschermen / computers / laptops

  Bijzonder Gewoon - stage/werkplaatsen 'Bijna Banen'

  Heempark 's-Hertogenbosch Zuid - onderhoud heempark

  Eendenkooi Maaspoort – Renovatie en natuurwerkzaamheden

  Stadswandeling De Verscholen Stad - Binnenstad zien zoals u het nog niet kent