12 maart 2019Afsluiting renovatie Oosterhoeve

A.s. woensdag 13 maart sluit Kinderboerderij Oosterhoeve de renovatie van haar terrein en gebouwen af met een feestelijke bijeenkomst voor alle betrokkenen. De renovatie is ruim 3 jaar geleden begonnen met het maken van plannen voor tientallen jaren steeds terugkerende wateroverlast en het opknappen van de gebouwen. Nu is het terrein droog, een nieuwe stal gebouwd en zijn hekwerk en gebouwen opgeknapt.

De datum 13 maart is gekozen als openingsdag vanwege de geboortedag van Theo Kraan, die van 1980 tot 1999 de leiding over de Oosterhoeve had. Hij heeft de kinderboerderij van klein parkje tot de boerderij van het formaat van nu gebracht. Theo Kraan is in 2017 overleden. Hij heeft de tekeningen nog gezien en de start meegemaakt. Hij was er ontzettend blij mee en trots op.

In januari 2016 nam Anja Kouwenberg van de Oosterhoeve contact op met Jan de Rond nadat ze had gelezen dat hij met Mooi zo Goed zo en landschapsarchitect Bob van der Vliet gezorgd had voor droge voeten voor de dieren in Dierenpark het Wikkie in Empel. “Dat wil ik ook”, was de korte melding die Anja Kouwenberg maakte in het telefoongesprek.

Samen met landschapsarchitect Bob van der Vliet ging Jan de Rond opnieuw de uitdaging aan om de dieren van de Oosterhoeve, net als bij ’t Wikkie, droge voeten te bezorgen. In 2017 en 2018 is in twee fasen circa 10.000 m3 grond verzet, het hele terrein zo’n meter diep omgespit, de grond geëgaliseerd en het gras opnieuw ingezaaid.

Naast de grondverbetering is renovatie en onderhoud gepleegd aan de vogelverblijven, het theehuis, de hekwerken, een nieuwe stal gebouwd en drainage aangelegd onder de speeltuin. Met deze renovatie is de Oosterhoeve klaar voor de komende 20 jaar.
 
Medewerking
Aan de grondverbetering is meegewerkt door landschapsarchitect Bob van der Vliet, Terrein & Groenvoorziening, gemeente ’s-Hertogenbosch en Mooi zo Goed zo. Onder andere Stichting De Houtduif, Fifty One 's-Hertogenbosch, Stichting Tilmanshof en Vincentiusvereniging ’s-Hertogenbosch sponsorden de nieuwe stal en hekwerken.

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wilt u helpen of heeft u hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl