24 april 2020Bijzondere lintjesregen in 's-Hertogenbosch

Acht studenten (vier duo’s) van de Bossche Koningstheateracademie brachten vanmorgen bij 17 aanstaand gedecoreerden uit de gemeente 's-Hertogenbosch een persoonlijk ‘waarderingslied’ ten gehore. Met deze actie hoopt burgemeester Jack Mikkers ‘in deze coronatijd dichter bij het gevoel en het hart van de mensen te komen dan met een telefoontje’.

De op deze bijzonder wijze 'aanstaand' gedecoreerden komen uit Rosmalen (6), Nuland (2) , Empel (1) en de stad Den Bosch (8).

De vandaag toegezonden en toegesproken personen zijn (klik op de naam voor de tekst van het persoonlijke waarderingslied): Henriette van den Bosch-van den Heuvel, Bert van Heeswijk, Nanda Punt-den Bakker, Tiny Huisman-Roodvoets, Els van der Sanden-Paumen, Henk van Bakel, Jan van den Broek, Simone Schuurmans-Poort, Ingrid Nijskens, Piet van Schijndel, Henk de Wit, Margreet van Dijl-Glas, Weintje Batterink-Jaarsma, Pieter van de Laar, Maria van der Aa-van der Dussen, Huub Finkers en Gerrie van de Meerendonk.

De verdiensten van de 'aanstaand' gedecoreerden zijn op hoofdlijnen via deze link te lezen.

De lintjesregen kan dit jaar niet in persoon en met een ceremoniële bijeenkomst worden uitgevoerd vanwege het besmettingsgevaar en de sociale beperkingen, 1,5 meter afstand houden. De nu symbolisch gedecoreerden krijgen op een later moment hun lintjes overhandigd.

Sinds 2011 zijn er respectievelijk 29-27-26-20-24-27-31-20-21 en dit jaar dus 17 onderscheidingen uitgereikt.

'Lintjesregen'
In 1994 kwam bij de jaarlijkse 'lintjesregen' meer de nadruk te liggen op bijzondere, persoonlijke verdiensten van iemand voor de samenleving, waaronder nadrukkelijk vrijwilligerswerk.

De historie van het Nederlandse decoratiestelsel valt uiteen in drie periodes:
• tot 1815, met daarin onder meer de middeleeuwse ridderordes en de voorlopers van de huidige verdienst-orden;
• 1815-1994, de drie huidige orden werden ingesteld en de voorbereiding herziening van het decoratiestelsel;
• vanaf 1994, die begint met de herziening van het decoratiestelsel die leidt tot meer nadruk op vrijwilligerswerk dan betaald werk vanaf 1996.

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wilt u helpen of heeft u hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl