6 april 2020Wat kun je doen tijdens de coronacrisis?

Update 6 april 15:00 uur

Het coronavirus zet de wereld op zijn kop. Vooral kwetsbaren kunnen hulp goed gebruiken. Wil je helpen maar het je daar geld bij nodig? Dan helpen een aantal fondsen jou! Zie http://kleinecoronahulp.nl

------------------------------

Update 3 april 15:00 uur

De overzichtspagina Coronahulp is aanzienlijk verbeterd waardoor je nu makkelijker kunt vinden wat je zoekt, per wijk, maaltijdservices, telefonische hulp en een uitgebreid overzicht van wat er zoal gevraagd en aangeboden wordt, klik hier.

------------------------------

Update 1 april 10:00 uur

Heeft u als bedrijf overcapaciteit in deze crisisperiode? Stel het beschikbaar aan de Bossche gemeenschap via:
- een lokale organisatie;
- Mooi zo Goed zo (Jan de Rond - 06 - 139 58 735)
- gemeente 's-Hertogenbosch (Leo Sedee - 06 - 229 29 421).
Alle beetjes helpen!

----------------------------------

Update 27 maart 15:00 uur

Weer een weekend binnen voor de boeg... Gelukkig is de lijst met tips om bezig te blijven uitgebreid met heel veel leuke manieren om je toch niet te vervelen! Voor kinderen én volwassenen.

--------------------------------

Update 25 maart 15:00 uur

Je werkt hard aan een mooi initiatief, maar door de Corona-maatregelen lopen plannen vertraging op en kunnen activiteiten niet doorgaan. Wat kun je doen? Vijftien tips om deze moeilijke tijd als organisatie door te komen, klik hier >>

Jongerenwerkers Farent op pad om te zorgen dat jongeren afstand houden, video DTV Den Bosch >>

----------------------------------

Update 24 maart 15:00 uur

Warme maaltijd nodig? Kijk op het overzicht maaltijdservices voor aanbieders.

----------------------------------------

Update 23 maart 15:00 uur

Waar kun je hulp aanbieden of hulp krijgen

Vrijwilligersnetwerk Galant maakt dagelijks een overzicht van organisaties in gemeente 's-Hertogenbosch die hulp aanbieden of hulp vragen, klik hier.

Tip 1: maak je in deze tijden extra telefoonkosten tijdens je vrijwilligerswerk? Ga dan op tijd na of je organisatie deze vergoedt.

Tip 2: dit is misschien een goede gelegenheid om via e-learning van VrijwilligersAcademie073 je kennis bij te spijkeren.

----------------------------------

Update 20 maart 15:00 uur

Sinds dinsdag 17 maart is de Maatschappelijke Ondersteuning (waaronder sociaal werk) door de overheid opgenomen in de lijst van cruciale beroepsgroepen. In hoeverre dit gevolgen heeft voor de in deze sector actieve vrijwilligers is nog onduidelijk.

---------------------------------

Bericht 17 maart

De maatregelen om het coronavirus in te dammen leggen ons sociale leven (bijna) stil. Op 10 maart werd NLdoet afgelast. Veel vrijwilligersorganisaties hebben hun deuren moeten sluiten en activiteiten stil gelegd. Sommige organisaties leveren juist nu essentiële diensten zoals sociaal contact via telefoon en chat. Wat kun je doen?

Hieronder volgen een aantal ideeën en mogelijkheden om te doen gedurende deze time-out.

Houd contact:
• Neem contact op met je organisaties of een organisatie waar je hart naar uit gaat en bied je diensten aan. Samen kun je meer voor elkaar krijgen.
• Misschien willen je vrijwilligers zich inzetten voor anderen. Kijk of je deze hulp aan kunt bieden. Dat wekt vertrouwen en zorgt voor nieuwe contacten in de buurt/stad.
• Zijn er vrijwilligers ziek of kwetsbaar? Gebruik of start een whatsappgroep of telefooncirkel zodat je vrijwilligers elkaar kunnen steunen en helpen.
• Bedenk welk werk vrijwilligers eventueel thuis kunnen doen, bijvoorbeeld bellen met jullie doelgroep/deelnemers.
• Deel je informatie over het coronavirus met je vrijwilligers. Let op dat dit betrouwbare info is. Baseer je op de berichten van het RIVM of de WHO.
• Zorg dat je administratie op orde is zodat je al jouw vrijwilligers snel en makkelijk kunt bereiken. Mis je gegevens? Dit is een goede tijd om alles bij te werken.
• En vergeet vooral niet om vrijwilligers die zich tijdens deze bijzondere situatie inzetten te bedanken!

Blijf aan het werk:
• Heb je werkzaamheden die “corona-proof” zijn (bellen, chatten of computerwerk) en zoek je juist extra hulp? Plaats een vacature of Korte Klus op de Galant vacaturebank. Galant zal ze voor je delen op haar sociale media.
• Versterk je relaties met de buurt en organiseer digitale koffieochtenden of telefooncirkels.
• Ruim de locatie op. Hou hierbij wel de richtlijnen van het RIVM aan: regelmatig handen wassen, voldoende afstand houden en niet teveel mensen in één ruimte.
• Wissel (digitaal en telefonisch) kennis uit met andere organisaties.
• Volg een online cursus, bijvoorbeeld fondsenwerving.
Je hebt nu tijd om mooie verhalen van je vrijwilligers te verzamelen en op te schrijven zodat ze later dit jaar te gebruiken zijn.
• Ga aan de slag met dat fantastische idee dat door tijdgebrek nooit is uitgewerkt. Zoek medestanders en brainstorm via Facetime, app of Skype.

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wilt u helpen of heeft u hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl