1 oktober 2019Dubbel genieten met waterschap Aa en Maas

Op donderdag 3 oktober gaat waterschap Aa en Maas zich met nagenoeg haar voltallige personeel een middag inzetten voor natuur- en maatschappelijke organisaties in ’s-Hertogenbosch en omgeving. Waterschap Aa en Maas is actief in het stroomgebied van de Aa en de Maas, ruwweg het gebied tussen Waalwijk en Limburg. Deze maatschappelijke dag is tot stand gekomen in samenwerking met Mooi zo Goed zo.

“Waterschap Aa en Maas is 15 jaar geleden ontstaan uit waterschap Maaskant en waterschap De Aa . De personeelsvereniging bestaat ook 15 jaar. Daar willen we op een bijzondere manier bij stilstaan”, vertelt Eric Quax van waterschap Aa en Maas. Na de startbijeenkomst vertrekken de medewerkers naar de meer dan 20 projecten in ’s-Hertogenbosch en omgeving. Een gedeelte van de medewerkers gaat met IVN ’s-Hertogenbosch werken in de natuur in het Mariaburgbos en bij Dierenpark Maliskamp en Kinderboerderij De Bossche Hoeve. Anderen gaan naar zorginstellingen zoals BrabantZorg en Van Neynsel om te wandelen met bewoners, brengen een bezoek aan de Sint Jan, verzorgen een high tea of vieren de bevrijding met bewoners.

Fantastische dag
Circa 250 medewerkers van waterschap Aa en Maas gaan zich samen met 22 maatschappelijke organisaties inzetten voor mens en natuur in ’s-Hertogenbosch. Door activiteiten te verrichten met en voor anderen, laat waterschap Aa en Maas zien midden in de maatschappij te staan en toont het waterschap haar maatschappelijke betrokkenheid. Naast waterschap Aa en Maas en Mooi zo Goed zo werken aan deze fantastische dag 22 verschillende organisaties mee variërend van zorginstellingen, milieugroepen, maatschappelijke opvang tot Quiet Community, Voedseltuin Villanueva en Museum Hertogsgemaal. Na afloop gaan de medewerkers naar de Orangerie om de dag af te sluiten en ervaringen uit te wisselen.

Dubbel Genieten
Samen een tentoonstelling bezoeken. Dagje naar een park of dierentuin. Koffie drinken in de stad. Bloemen kopen op de markt of zomaar een eindje wandelen. Mooi zo Goed zo promoot ‘Dubbel Genieten’ in het bedrijfsleven, bij onderwijs- en overheidsinstellingen en bij gehandicapten- en gezondheidszorg. Het is niet ingewikkeld, kost geen grote investeringen en is niet spectaculair. Het is wel enorm leuk en verrassend gewoon. Een simpel gebaar en bovenal aandacht voor elkaar. Eenvoudiger kan het niet. Mooi zo goed zo!

Waterschap Aa en Maas
Waterschap Aa en Maas is Sociaal Aandeelhouder van Mooi zo Goed zo en elke dag met water in de weer. Eric Quax: “Voor burgers en bedrijven werkt het waterschap aan het in stand houden van gezonde, veilige en veerkrachtige watersystemen. Voor mens, plant en dier biedt het waterschap ruimte aan duurzaam en recreatief gebruik. Steeds met oog voor een leefbare en gezonde toekomst, een luisterend oor voor maatschappelijke groeperingen en grip op kosten en kwaliteit.”

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wilt u helpen of heeft u hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl