24 oktober 2019Luisterend oor voor mens, plant en dier

“Over het idee wat voor de medemens / samenleving te gaan doen was ik oorspronkelijk wat sceptisch maar het was een fantastisch leuke ervaring. De mensen zijn erg dankbaar voor wat je voor hen doet en het is een mooie manier om je collega’s beter te leren kennen.”

Op donderdag 3 oktober hebben nagenoeg alle medewerkers van waterschap Aa en Maas zich een middag ingezet voor natuur- en maatschappelijke organisaties in ’s-Hertogenbosch en omgeving. Waterschap Aa en Maas is actief in het stroomgebied van de Aa en de Maas, ruwweg het gebied tussen Waalwijk en Limburg. “Waterschap Aa en Maas is 15 jaar geleden ontstaan uit waterschap Maaskant en waterschap De Aa . De personeelsvereniging bestaat ook 15 jaar. Daar wilden we op een bijzondere manier bij stilstaan”, vertelt Eric Quax van waterschap Aa en Maas.

Fantastische dag
Naast waterschap Aa en Maas en Mooi zo Goed zo werkten aan deze fantastische dag 22 verschillende organisaties mee variërend van zorginstellingen, milieugroepen, maatschappelijke opvang tot Quiet Community, Voedseltuin Villanueva en Museum Hertogsgemaal.

Na de startbijeenkomst vertrokken de medewerkers naar de meer dan 20 projecten in ’s-Hertogenbosch en omgeving. Een gedeelte van de medewerkers ging met IVN ’s-Hertogenbosch werken in de natuur in het Mariaburgbos en bij Dierenpark Maliskamp en Kinderboerderij De Bossche Hoeve. Anderen vertrokken naar zorginstellingen zoals BrabantZorg, Hooghe Clock en Van Neynsel om te wandelen met bewoners, brachten een bezoek aan de Sint Jan, verzorgden een high tea of vierden de bevrijding met bewoners. Na afloop zijn de medewerkers naar de Orangerie gegaan om de dag af te sluiten en ervaringen uit te wisselen.
Deze maatschappelijke dag is tot stand gekomen in samenwerking met Mooi zo Goed zo.

Waterschap Aa en Maas
Waterschap Aa en Maas is Sociaal Aandeelhouder van Mooi zo Goed zo en elke dag met water in de weer. Eric Quax: “Voor burgers en bedrijven werkt het waterschap aan het in stand houden van gezonde, veilige en veerkrachtige watersystemen. Voor mens, plant en dier bieden we ruimte aan duurzaam en recreatief gebruik. Steeds met oog voor een leefbare en gezonde toekomst, een luisterend oor voor maatschappelijke groeperingen en grip op kosten en kwaliteit.”

Foto's onder (vlnr): De Binckhorst, De Bossche Hoeve, Hertogsgemaal, Hooghe Clock, 't Kwekkeltje en Villanueva

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wilt u helpen of heeft u hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl