18 april 2018Marechaussee op tournee

Het managementteam van de Koninklijke Marchaussee Brigade Zuid ging vrijdag 13 april op bezoek bij de bewoners van verzorgingshuis Antoniegaarde aan de Zuid Willemsvaart.

's-Ochtends werd eerst met een kleine twintig ouderen een praatje gemaakt in de eetzaal, waarna de tien leden van het managementteam op huisbezoek gingen bij bewoners. Na de lunch ging een groep van circa 30 mensen aan de wandel naar de Sint Jan waarna op de Parade werd genoten van een kopje koffie met Bossche bol. De dag was georganiseerd en gearrangeerd door Jan de Rond van Mooi zo Goed zo.

Ricardo Lijbers van Koninklijke Marechaussee: "Gezien de reactie van de bewoners van Antoniegaarde en van ons personeel was het een geslaagde dag. We hebben kennis gemaakt met de zorgsector en de wereld van een andere kant bekeken, de zorgkant. Leerzaam, leuk en nuttig."

Robin Gerbrands van WoonZorgCentrum Antoniegaarde: “Deze dag kregen onze bewoners extra aandacht van mensen die zij normaal niet ontmoeten, mensen van de marechaussee. Hierdoor kwamen twee werelden bij elkaar die doorgaans strikt gescheiden zijn: handhaving van wet- en regelgeving door marechaussee en persoonlijke zorg en aandacht in de zorgsector. Tijdens de voorbereiding bleken we veel meer gemeen te hebben dan gedacht. Het is een erg leuke dag geworden met ongewone en persoonlijke aandacht voor de bewoners en een bijzondere wandeling met koffie en Bossche bol waar de bewoners lang en flink van (na)genieten.”

Dienstbaarheid
De dag van de Koninklijke Marechaussee stond in het teken van dienstbaarheid en maakte onderdeel uit van een tweedaagse management meeting in Tiel. Het managementteam van de Koninklijke Marechaussee geeft leiding aan de operationele diensten. Daarbij is aandacht voor wat de uitvoerend medewerker nodig heeft belangrijk. Hierin zitten sterke parallellen met de zorg- en dienstverlening in WoonZorgCentrum Antoniegaarde waar dienstverlening, aandacht en zorg voor de bewoners voorop staat.

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wilt u helpen of heeft u hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl