12 november 2019Pubquiz Fifty-One voor Weekendschool

Op zaterdag 9 november 2019 organiseerde Serviceclub Fifty-One ’s-Hertogenbosch voor het 4e achtereenvolgende jaar ‘De Fifty-One Pubquiz’ in Herberg De Gouden Leeuw in Berlicum. De opbrengst bedraagt € 1.730. Met de Pubquiz hadden zo’n 80 personen verdeeld over 16 teams een zeer amusante avond onder leiding van quizmaster Bart Eigeman.

Pubquiz – iedereen wordt er wijzer van
Met dit motto organiseerde Fifty-One ’s-Hertogenbosch voor de vierde maal haar jaarlijkse Pubquiz in november. In de ambiance van herberg de Gouden Leeuw, mede- sponsor van de Pubquiz, werd het door de met verborgen hints geïllustreerde vragen en de betrokken en team-opzwepende leiding van quizmaster Bart Eigeman een bijzonder gezellige avond met alleen maar winnaars. Veel deelnemers waren dan ook al benieuwd naar de datum voor de Pubquiz in 2020.

Opbrengst voor Weekendschool De Bollebozen
De opbrengst van de pubquiz komt volledig ten goede aan het werk van Stichting Weekendschool De Bollebozen. De stichting zet zich in voor kinderen uit de groepen 7 en 8 van de scholen in de BBS-en in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Gastdocenten uit uiteenlopende richtingen (zoals bouwkunde, rechten medische wetenschap) brengen kinderen in aanraking met de vele facetten van hun beroep en passie. De leerlingen worden uitgedaagd om te werken aan boeiende opdrachten, waarmee ze kennis maar ook vaardigheden verwerven. Het doel is dat de kinderen hierdoor een bredere toekomst voor zich gaan zien. Ze kunnen zich gaan voorbereiden op veel meer beroepen dan waar ze tot dat moment mee in aanraking kwamen.

Pubquiz organisator Leo Sedee, namens Fifty-One ‘s-Hertogenbosch: “Wij zetten ons graag in voor het werk van Weekendschool De Bollebozen, omdat dit doel goed aansluit bij ‘Rechten van het Kind’. Dit is het thema dat Fifty-One International heeft gekozen als thema voor de fondsenwerving voor de goede doelenacties van de aangesloten clubs.”

Service- en vriendenclub Fifty-One ’s-Hertogenbosch
Club Fifty-One 's-Hertogenbosch had in 1982 haar eerste officiële vergadering en trad in 1985 formeel toe tot de wereldorganisatie Fifty-One. Club 's-Hertogenbosch bleef groeien en heeft in de voorbije jaren op haar beurt de zusterclubs in Eindhoven en Utrecht gesticht. De clubleden treffen elkaar elke 2e en 4e woensdag van de maand in Herberg "De Gouden Leeuw" te Berlicum. Hier worden voordrachten gehouden door externe of eigen sprekers over velerlei onderwerpen. Naast de gezellige en leerzame bijeenkomsten zetten de leden zich actief in voor hulpbehoevenden in onze samenleving en genereren gelden voor goede doelen, onder meer met deze Pubquiz.

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wilt u helpen of heeft u hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl