20 mei 2020Laatste 500 mondmaskers voor Quiet Community

Op woensdag 20 mei overhandigde het Brabant Mondmasker Initiatief haar laatste 500 mondmaskers aan Quiet Community ’s-Hertogenbosch. Quiet is heel blij met de mondmaskers en gaat de mondmaskers verspreiden onder de leden die na 1 juni de maskers dringend nodig hebben. Sinds half maart heeft het Brabant Mondmasker Initiatief zo’n 10.000 mondmaskers gemaakt.

Ellen Willink van het Brabant Mondmasker Initiatief: “Wij stoppen vandaag met het maken van mondmaskers omdat de aanvragen sterk teruglopen en onze vrijwilligers in toenemende mate aan het werk gaan. Het is mooi dat wij via Mooi zo Goed zo de laatste 500 mondmaskers beschikbaar kunnen stellen aan Quiet Community. Via hen zullen de mondmaskers zeker een goede bestemming krijgen.”

“Onze leden zullen blij zijn met de mondmaskers. Wij hebben goed contact met onze leden en daardoor kunnen we ze zo verdelen dat ze terechtkomen bij de mensen die ze het hardst nodig hebben. Zeker nu binnenkort mondmaskers verplicht worden in het openbaar vervoer zal onze achterban verlegen zitten om mondmaskers. Zij zijn voor vervoer over langere afstanden doorgaans aangewezen op openbaar vervoer en dan zijn de mondmaskers zeer welkom”, aldus Tessa van Berkel van Quiet Community.

Quiet Community
Quiet Community 's-Hertogenbosch verbindt members, sponsoren en supporters in de regio. Het doel is samen armoede verzachten door elkaar te versterken. Quiet gelooft dat een samenleving steviger, gezonder en rijker wordt als iedereen meetelt, ertoe doet. Dat geeft eigenwaarde en daardoor kracht om te leven in plaats van te overleven. Quiet werft lokale sponsors om haar members om beurten iets aan te bieden wat zij normaal gesproken niet kunnen betalen: van een tweedehands fiets tot een etentje, van een knipbeurt tot kaartjes voor een voorstelling of voetbalwedstrijd.

Brabant Mondmasker Initiatief
Brabant Mondmasker Initiatief gaat wegens succes sluiten. Het heeft haar doel bereikt. Het is voor bijna iedereen mogelijk om aan mondmaskers te komen. Toen het initiatief een paar maanden geleden begonnen, was er nog een nijpend tekort aan en grepen de mensen die ze het hardst nodig hadden mis, met alle ellende van dien! Nu is de vraag nagenoeg opgedroogd en komen geen aanvragen meer binnen. Het Brabant Mondmasker Initiatief trok in april landelijke aandacht en publiciteit en heeft in korte tijd met haar vrijwilligers 10.000 mondmaskers kunnen maken.

Foto onder (vlnr):
Jan de Rond (Mooi zo Goed zo), Hermien Noppen (Brabant Mondmasker Initiatief) en Tessa van Berkel (Quiet Community)
Foto: Ellen Willink

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wil je helpen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl