30 augustus 2018Boek 'Versier de stad!' in boekencollectie stadsBIEB

De Bibliotheek 's-Hertogenbosch heeft het boek 'Versier de stad!' in haar boekencollectie opgenomen. ‘Versier de stad!’ is een onderzoek naar de effecten en impact van Mooi zo Goed zo in ’s-Hertogenbosch.

Het boek beschrijft de geschiedenis van 's-Hertogenbosch sinds de jaren dertig van de vorige eeuw en de start en ontwikkeling van maatschappelijke makelaardij sinds de jaren negentig in 's-Hertogenbosch en Nederland. In het boek zijn circa 60 foto's en 24 toonaangevende maatschappelijke projecten uit de gemeente 's-Hertogenbosch opgenomen.

Er zijn circa 30 interviews afgenomen in bedrijfsleven, bij overheid, instellingen en verenigingsleven, het archief van Mooi zo Goed zo zelf en het Stadsarchief ’s-Hertogenbosch zijn geraadpleegd.

De publicatie is uitgebracht door Mooi zo Goed zo naar een idee van Jan de Rond en geschreven door dr. Frans van Gaal (sociaal historicus), prof. dr. Lucas Meijs (hoogleraar strategic philantropy and volunteering) en drs. Wendy Stubbe (docent en onderzoeker Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen aan AFM, Avans). Het drukwerk werd verzorgd door Drukkerij Dekkers van Gerwen. VisionArt tekende voor de vormgeving. Begin februari 2017 is 'Versier de stad!' gepresenteerd in het stadion van FC Den Bosch in aanwezigheid van meer dan 200 mensen uit bedrijfs- en gemeenschapsleven, overheid en instellingen.

In 2004 werd Mooi zo Goed zo in 's-Hertogenbosch in het rapport 'Effectmeting lokale makelaars in betrokken ondernemen' van CIVIQ (voorloper van Movisie) betiteld als Nederlands meest succesvolle en inspirerende voorbeeld.

'Versier de stad!' is in de stadsBIEB Centrum ondergebracht in de afdeling 'Volwassenen - Informatief 1ste verdieping Stad en streek' onder de rubrieken vrijwilligerswerk en 's-Hertogenbosch, zie link.

Publicatie 'Versier de stad!'

In juni j.l. is de digitale versie van 'Versier de stad!' gepubliceerd op de wetenschappelijke site van het NOV (Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk). Professor Lucas Meijs van Rotterdam School of Management Erasmus Universiteit: "Ik heb 'Versier de Stad!' over Mooi zo Goed zo in 's-Hertogenbosch op de NOV network site met betrekking tot wetenschap gezet omdat het een veel te leuk verhaal over de impact van maatschappelijk betrokken ondernemen is."

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wil je helpen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl