29 september 2020Burendag 2020, contact en verbondenheid!

Een buurtpicknick, werken in de buurttuin, onderhouden van gezamenlijk plantsoen? Het gebeurde allemaal tijdens Burendag in het laatste weekend van september. In ’s-Hertogenbosch waren zo’n 60 buurtjes actief met van alles en nog wat, maar vooral met elkaar! 

Zomaar een greep uit de grote variatie aan activiteiten van afgelopen weekend. Aan de Maijweg vond een buurtpicknick plaats. Bij kunstruimte De Melkfabriek is een buurtborrel gehouden. In het Paleiskwartier kon je proefrijden met de elektrische deelauto. Op de Muntel vond onderhoud aan de buurttuin plaats. Op de Buitenpepers was een rondleiding door IVN en snoeiden buurtbewoners het gezamenlijke plantsoen. In de Maaspoort werd op het terrein van Jongerencentrum de Poort tuinmeubilair in elkaar gezet. Bij de Graafseakker in Oost werden spelletjes jeu de boules gedaan.

Vanwege de coronacrisis was het deze 15de Burendag anders dan de vorige 14 keer. Het was een Burendag op anderhalve meter afstand. Dit had in de praktijk weinig invloed op de activiteiten en het plezier. “Voor je het weet ben je een half uur met een buurtgenoot aan het babbelen.”

Foto’s Jan de Rond

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wil je helpen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl