9 december 2021De effecten van corona op het Bossche gemeenschapsleven

Het Meldpunt Lokale Organisaties ’s-Hertogenbosch onderzoekt sinds het begin van de pandemie de effecten van corona op lokale stichtingen en verenigingen. In april 2020, september 2020, maart 2021 en september 2021 vroegen we ruim 1000 organisaties onze vragenlijst in te vullen. Ondanks, of misschien wel dankzij, de coronacrisis blijkt de veerkracht van het gemeenschapsleven in ’s-Hertogenbosch groot te zijn. Veel organisaties konden het werk aanpassen aan de situatie en er is een groot vertrouwen in de eigen vrijwilligers. Er is zijn wel verschillen op te merken tussen sectoren: iedere sector wordt anders, lichter of zwaarder, geraakt. Het corona Meldpunt Lokale Organisaties heeft de afgelopen maanden ca. 130 meldingen van stichtingen en verenigingen binnengekregen en in behandeling genomen. Corona gerelateerde meldingen kunnen nog steeds doorgegeven worden aan het meldpunt lokale organisaties.

De resultaten van de verschillende onderzoekrondes en de analyse van het volledige onderzoek zijn te vinden op https://www.galant.nl/actueel/gemeenschapsleven-blijft-overeind-in-turbulente-tijden/

De 4e onderzoekronde van afgelopen september was de laatste. Het Meldpunt Lokale Organisaties bedankt via deze weg alle respondenten voor hun deelname, die belangrijke informatie opleverde voor de afgelopen periode én de toekomst.

Namens Vrijwilligersnetwerk Galant, Erasmus Universiteit, ‘S-PORT, Huis73, Mooi zo Goed zo en Goede Doelen ’s-Hertogenbosch.

 

Foto: Eric Pennings

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wil je helpen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl