24 juli 2018Grote groene glimlach Graafsewijk groeit gestaag

In de eerste week van juli was er nog niets te zien. In de tweede week werden de contouren langzaam maar zeker duidelijk. Het gras wordt steeds geler en de tekening begint groener en groener te worden. Vanaf maandag
 
Elke dag, al ruim twee weken lang, loopt een net geklede heer een kantoorpand uit met twee emmers water. De heer is op leeftijd. Lopend met de emmers gaan zijn gedachten onwillekeurig terug naar zijn jeugd, toen hij nog een klein manneke was. Elk dag, week in week uit, seizoen in seizoen uit helpen bij het melken van de koeien, sjouwen met veel te grote emmers melk. Nu loopt hij, enigszins gebogen en voorzichtig, vanuit het kantoorpand naar het grasveld aan de Rogier van der Weijdenstraat en giet op het grasveld de twee emmers water die hij bij zich heeft leeg.
 
Dit doet hij twee keer per dag, aan het begin en het eind van de dag. Op de vraag van omstanders en mensen die in het kantoorpand werken wat hij aan het doen is, antwoordt hij: “Ik ben met onzichtbare inkt aan het tekenen”. Wat hij tekent wil hij niet zeggen. “Wacht maar af en oefen geduld. De natuur heeft tijd nodig maar doet gegarandeerd zijn werk”.
 
Het grasveld wordt door de aanhoudende droogte geler en geler en lijkt steeds meer op een geel canvas schildersdoek. Het deel van het grasveld dat elke dag twee keer water krijgt begint langzaam groen en groener te worden. Dag na dag krijgen de contouren van de tekening in het grasveld meer vorm en worden scherper en scherper.
 
Straks gaat het weer regenen, ooit, en dan kleurt het grasveld langzaam maar zeker van geel naar groen. De tekening verkleurt dan ook en wordt dieper groen. Het duurt tegen die tijd nog weken voordat de tekening helemaal vervaagd en verdwenen is.

Zomer challenge 2018
Doe meer aan de 'Mooi zo Goed zo zomer challenge' voor Burendag073 op 22-23 september a.s., zie www.burendag.nl en reportage DTV Den Bosch

Grote groene glimlach Graafsewijk groeit
Vanaf 10 juli werd elke dag om 10:40 uur een foto gemaakt van de groeiende groene glimlach in de Graafsewijk, zie hieronder. Je kunt een glimlach niet onderdrukken!

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wil je helpen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl