23 oktober 2018Nieuw hoofdgebouw Dierenpark Maliskamp

Maliskamp is een nieuw hoofdgebouw in Dierenpark Maliskamp rijker. Op zaterdag 6 oktober werd het gebouw met een konijnenparade feestelijk geopend in aanwezigheid van wethouder Roy Geers, zijn kinderen en veel belangstellenden.

De vrijwilligers en het bestuur van de Stichting Wijkbelangen Maliskamp hebben de afgelopen twee jaar bijzonder veel werk verzet. Naast het ontwerp, vergunningen regelen, fondsenwerving en bouw van het gebouw heeft de stichting ook de kluwen van belangen rondom het eigendom weten te ontwarren.

Sander van der Heijden, voorzitter Wijkbelangen Maliskamp: “Het viel niet mee om alle partijen op een zelfde lijn te krijgen, maar met geduld, diplomatie en goede communicatie is het uiteindelijk gelukt. Wij zijn als stichting nu eigenaar van het pand en de grond en hebben daarmee onze toekomst voor de komende decennia veilig gesteld. Een resultaat waar wij trots op zijn en alle betrokkenen voor bedanken.”

Wethouder Roy Geers: “Al met al een prachtig resultaat waar andere wijken in onze gemeente ’s-Hertogenbosch jaloers op zullen zijn. De Maliskampse gemeenschap heeft zich, zoals bij de buurtwinkel en de speeltuin, opnieuw van haar beste kant laten zien en is de waardering van het gemeentebestuur meer dan waard. Wij zijn blij en trots een bijdrage te hebben kunnen leveren aan de realisering van deze prachtige voorziening in Maliskamp.”

De bewoners van Maliskamp en de vele bezoekers van buiten de wijk kunnen weer volop genieten van de dieren en het prachtige groene park. De faciliteiten voor de vrijwilligers zijn sterk verbeterd en het gebouw is nu ook geschikt en toegankelijk voor bijzondere doelgroepen.

Aan de realisatie van het nieuwe hoofdgebouw is door veel bedrijven en partners meegewerkt, zie foto van sponsorbord.

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wil je helpen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl