27 april 2019Christelijke studenten dienen de stad

Ruim twintig studenten van de christelijke studentenvereniging Ichthus organiseerden samen met Mooi zo Goed zo het project Ichthus Interaction. Drie avonden per jaar komen de studenten bij elkaar om zich in te zetten voor projecten en mensen in 's-Hertogenbosch.

Dinsdag 23 april was de tweede editie van het Ichthus Interaction project. De eerste editie vond vorig jaar in samenwerking met Mooi zo Goed zo plaats. Tien studenten gingen toen uit hun comfortzone door een avond als zwerver te leven. Nelleke Otte: "We moesten bijĀ Jan de Rond alles inleveren, behalve onze kleren, schoenen en bril. De opdracht was om alle belangrijke basisbehoeften te verzamelen zoals water, eten, slaapspullen, toiletpapier, geld en brandstof. Het was veel moeilijker dan gedacht. Sindsdien kijk ik heel anders naar daklozen.

Deze keer was de projectdag minder heftig. De studenten bezochten in twee groepen de Kledingbank en de Gefeliciflapstaartbox. "Bij de Kledingbank ging de eerste groep studenten ramen lappen, kledingrekken waxen en kleding sorteren. Ondertussen kregen ze uitleg over de Kledingbank", vertelt Otte. "De andere groep bezocht de Gefeliciflapstaartbox. Ze hielpen mee door verjaardagspakketten samen te stellen. De pakketten zijn voor kinderen uit gezinnen die het financieel niet breed hebben. Jaarlijks blijven maar liefst 600 kinderen 'ziek' thuis als ze jarig zijn omdat ze niet kunnen trakteren in de klas. Door de pakketten van de Gefeliciflapstaartbox kunnen ze toch iets trakteren op school en thuis hun verjaardag vieren met vriendjes en vriendinnen."

Anne: "De avond was erg inspirerend, omdat je echt een bijdrage levert aan een mooi initiatief. Ik denk dat we hierbij echt hebben ervaren hoe het is om je in te zetten voor mensen die dat goed kunnen gebruiken en dat geeft een erg vervullend gevoel."

Nelleke Otte: "Het is fijn om organisatoren te helpen en zo iets goeds te doen voor je naasten. De klanten van de Kledingbank en Gefeliciflapstaartbox zijn enorm blij en enthousiast. Dat maakt dezeĀ avond en deze invulling voor ons zo dienbaar."

Artikel in Bossche Omroep

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wil je helpen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl