26 februari 2020Kleine doelen genieten de voorkeur

Nederlandse donateurs geven het liefst aan een kleinschalig doel in eigen land. Dit blijkt uit verzamelde data rond de Donatietest van het CBF, toezichthouder goede doelen. Ongeveer 3.000 mensen namen deel aan de test.

Ongeveer zestig procent van de geraadpleegde mensen zoekt naar een goed doel binnen Nederland. Kleinschalige organisaties genieten over de hele linie genomen de voorkeur. 68 procent van de donateurs verkiest een klein doel (met inkomsten tot een half miljoen euro), binnen Nederland is dit zelfs 73 procent.

Op basis van dit onderzoek naar de sympathiƫn van donateurs lijkt de Lokale Goededoelengids 's-Hertogenbosch goed getimed tot stand te zijn gekomen. In de gids staan meer dan 60 lokale goede doelen die zich voor 's-Hertogenbosch inzetten. Volgens het onderzoek van de data rond de Donatietest kunnen deze kleine lokale doelen op veel sympathie van donateurs rekenen.

Verder onderzoek naar het geef- en donatiegedrag aan lokale goede doelen komt hiermee dichterbij en kan waardevolle informatie voor de kleine lokale goede doelen op gaan leveren.

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wil je helpen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl