24 juni 2019Koninklijke Marechaussee opnieuw bij De Locatie

Na 11 jaar ging de Koninklijke Marechaussee Brigade Brabant Zuid opnieuw allerlei hand-en-span diensten verrichten bij zorgboerderij ‘De Locatie’ nabij het Engelermeer. Direct na de start van de zorgboerderij werden vooral omheiningen nagekeken en geplaatst.

Donderdag 20 juni hebben 25 medewerkers van de Koninklijke Marechaussee gewerkt aan de opslagcontainer (nieuwe vloer aanbrengen), vervangen van het dak van een grote groepstent, de perma cultuur tuin onkruid vrij maken, gertenten af- en opnieuw opbouwen, geulen graven, et cetera.

Wim Habraken: “De hulp van de Koninklijke Marechaussee was zeer welkom, net als in 2008. Toen waren we net gestart. Nu zijn we aan het opkrabbelen na het afbranden van onze kantine vorig jaar. De nieuwbouw van de kantine is bijna klaar, maar door het vele werk zijn allerlei andere klussen en werkzaamheden blijven liggen. Hierbij kregen we nu via Mooi zo Goed zo hulp van de Marechaussee.

Zorgboerderij De Locatie
Zorgboerderij ‘De Locatie’ is gevestigd bij het Engelenmeer, sinds zomer 2008 geopend en biedt hulpverlening en onderdak aan vier jongeren. De jongeren draaien gedurende hun verblijf mee in het dagelijkse ritme van het boerengezin en -bedrijf. Naast jeugdzorg verzorgt ‘De Locatie’ ook naschoolse-, dag- en weekendopvang én ‘kampeleren’. Kampeleren is een combinatie van kamperen en leren. Aan de zorgboerderij is een aanzienlijke groep vrijwilligers verbonden. Circa 50 kinderen maken wekelijks gebruik van Zorgboerderij de Locatie.

Koninklijke Marechaussee Brigade Brabant Zuid
Het is de vierde keer dat de Koninklijke Marechaussee via Mooi zo Goed zo in ’s-Hertogenbosch zich inzette voor lokale gemeenschapsdoelen. In 2008 zijn Kinderboerderij ’t Veldje en Zorgboerderij De Locatie geholpen. Vorig jaar werden bewoners van WZC Antoniegaarde verrast met hulp en bezoek. Op 20 juni rukte de Marechaussee voor de vierde keer uit naar ’s-Hertogenbosch.

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wil je helpen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl