9 maart 2020Meer dan 1.200 mensen actief tijdens NLdoet

A.s. weekend doen meer dan 1.200 mensen in de gemeente ’s-Hertogenbosch en Vught mee aan de 16de editie van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Leden van Burgemeester & Wethouders van Vught en ’s-Hertogenbosch gaan zaterdag 14 maart aan de slag bij een aantal activiteiten. Daarnaast geeft, net als andere jaren, het Koninklijk Huis en leden van de ministerraad acte de présence tijdens NLdoet.

Stand van zaken
Naast de tot nu toe 960 aangemelde mensen zijn circa 300 vrijwilligers van de ontvangende 65 organisaties actief tijdens NLdoet. In totaal zijn er 80 activiteiten waar mensen uit kunnen kiezen om hun steentje bij te dragen en kennis te maken met de organisatie van hun keuze. Naar verwachting zal het aantal aanmeldingen in deze laatste week voor NLdoet nog flink toenemen. Aanmelden kan nog tot vrijdag via de site van NLdoet. Vorig jaar waren zo'n 1.000 mensen actief en deden 51 organisaties met 64 activiteiten mee met NLdoet.

Koninklijk Huis
Aanleiding voor de grootste vrijwilligersactie van Nederland was in 2005 het 25 jarig regeringsjubileum van Koningin Beatrix. Sindsdien zijn de leden van het Koninklijk Huis elk jaar als vrijwilliger actief tijdens het weekend, steeds in wisselende delen van het land en bij verschillende typen organisaties. Het initiatief voor de grootste vrijwilligerscampagne van Nederland kwam van de Vrijwilligerscentrales in Nederland. In 2010 is de campagne overgenomen door het Oranje Fonds, de naam verandert naar NLdoet en de dag verplaatst van najaar naar voorjaar.

Organisatie
Mooi zo Goed zo, Vrijwilligersnetwerk Galant en Welzijn Vught organiseren in ’s-Hertogenbosch en Vught ook in 2020 NLdoet. Een en ander sinds 2010 samen met het Oranje Fonds. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en vindt plaats op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart a.s. Op TV en Youtube is een wervingsvideo te zien.

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wil je helpen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl