20 maart 2019Nagenieten NLdoet 2019

Ondanks het matige weer deden meer dan 1.000 mensen en 51 organisaties mee aan NLdoet073 in de gemeente ’s-Hertogenbosch en Vught. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het Koninklijk Huis en Openbaar Bestuur waren ook dit jaar actief.

Als speciale verrassing voor Inge Hendriks van de Gefeliciflapstaartbox kwam het programma Brabants Buske van Omroep Brabant langs om opnames te maken. Leden van Rotaryclub 's-Hertogenbosch West en Inge Hendriks werden door de verslaggevers geïnterviewd over NLdoet en de stichting.

Naast de 750 aangemelde mensen waren nog eens zo'n 300 vrijwilligers van de ontvangende 51 organisaties actief tijdens NLdoet. Ook bedrijven en instellingen gaven acte de préséance. Würth Nederland, WeenerXL, Huijbregts Notarissen, Koning Willem 1 College, Cello, Rotaryclub 's-Hertogenbosch West, Ordina, Lionsclub, Rotaryclub Heusden, HAS Hogeschool, Rotaract Den Bosch en Bram Consultant waren aan de slag bij verschillende organisaties. Via de twitter account @NLdoet073 zijn foto's verzameld die een mooie impressie geven van de sfeer en de activiteiten die uitgevoerd zijn, klik hier.

Wethouder Ufuk Kâhya serveerde hapjes en drankjes in Huiskamer Bij Katrien en verrichtte samen met de vrijwilligers en partners de openingshandeling van het nieuwe onderkomen van Bij Katrien, COC afd. 's-Hertogenbosch en Quiet Den Bosch. DTV Den Bosch maakte opnames voor het lokale tv-journaal.

Koninklijk Huis
De landelijke vrijwilligersdag Make A Difference Day (MADD) is in 2005 op initiatief van de Nederlandse Vrijwilligerscentrales begonnen. Aanleiding was het 25 jarig-regeringsjubileum van Koningin Beatrix. Sindsdien zijn de leden van het Koninklijk Huis elk jaar als vrijwilliger actief tijdens het weekend, steeds in wisselende delen van het land en bij verschillende typen organisaties.

Ontstaan en organisatie
In 2005, het eerste jaar van de landelijke vrijwilligersdag, won het organiserende comité in 's-Hertogenbosch/Vught de MADD-award voor best organiserende comité van Nederland. In 2010 is de MADD-campagne overgenomen door het Oranje Fonds, de naam veranderd in NLdoet en de dag verplaatst van najaar naar voorjaar.

Sinds 2010 werken Mooi zo Goed zo, Vrijwilligersnetwerk Galant en Vughtvoorelkaar samen met het Oranje Fonds aan NLdoet. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en vond dit jaar plaats op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart.

Foto impressie NLdoet073 in 2019

Omroep Brabant: reportage Brabants Buske (2:20 - 5:40 min)

DTV Den Bosch: Artikel + reportage

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wil je helpen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl