17 september 2018Nieuw record Burendag, alle wijken en dorpen doen mee!

In 's-Hertogenbosch en Vught doen dit jaar een record aantal straten en buurten doet mee aan Burendag. In de gemeente 's-Hertogenbosch doen voor het eerst in alle wijken en dorpen straten / buurten mee.

Burendag wordt voor het dertiende achtereenvolgende jaar georganiseerd op de vierde zaterdag en zondag in september, 22 en 23 september a.s., een dag waarop buren gezellig samen komen, (opnieuw) met elkaar kennismaken en iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

Record aantal deelnemende straten / buurten
Op dit moment hebben 86 buurten een of meerdere activiteiten gepland tijdens Burendag. De verdeling binnen de gemeente ’s-Hertogenbosch en Vught is:
- Den Bosch 47

- Vught  12
- Rosmalen 10
- Nuland 5

- Hintham 4
- Vinkel  3
- Engelen 2

- Empel  1

- Maliskamp 1

- Kruisstraat 1

Alle wijken en dorpen
voor het eerst doen in de gemeente 's-Hertogenbosch in alle wijken en dorpen straten / buurten mee aan Burendag.

Een mooi resultaat van de inspanningen van Oranje Fonds, Mooi zo Goed zo en Vrijwilligersnetwerk Galant. In 2010 waren het 17 buurten die meededen. In 2013 was het aantal gedaald naar 11. In 2016 deden 42 buurten mee en in 2017 stond de teller op 81 buurten. Nu doen 86 straten/buurten mee. Het belooft een mooi weekend te worden.

Kengetal 073
In de regio 's-Hertogenbosch (kengetal 073) doen in totaal 135 straten en buurten mee.

Speciale activiteiten
Een van de speciale activiteiten is een fietstocht langs de plaatsen waar deze zomer 'grastekeningen' zijn gemaakt tijdens de 'Mooi zo Goed zo Zomer challenge'.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Ook met Burendag willen zij en wij mensen dichter bij elkaar brengen. Douwe Egberts is landelijke hoofdsponsor van Burendag.

Burendag 2018
Tijdens Burendag kun je bijvoorbeeld een zeskamp, koffieochtend, sportdag of straatfeest organiseren of je buurt schoonmaken, groenvoorziening onkruid vrij maken en opfleuren. Doet u met uw buren mee met Burendag? Het is nog steeds mogelijk om aan te melden voor Burendag 2018, zie http://www.burendag.nl.

Douwe Egberts |
Mooi zo Goed zo |
Oranje Fonds |
Vrijwilligersnetwerk Galant |
Vught voor elkaar |

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wil je helpen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl