17 maart 2020NLdoet in heel Nederland afgelast

Update 17 maart 12:00 uur

COMPLIMENTEN. 's-Hertogenbosch en omgeving heeft zich (opnieuw) van haar beste sociale kant laten zien!
Nagenoeg alle 65 organisaties in 's-Hertogenbosch en Vught hebben vorige week dinsdag en woensdag direct gehoor gegeven aan de oproep van Mooi zo Goed zo van dinsdag 10 maart 17:00 uur om hun NLdoet activiteiten af te gelasten. Organisaties die van plan waren bomen, struiken e.d. te planten, hebben dat met eigen mensen gedaan om te voorkomen dat het seizoen gemist zou worden.

Verschillende organisaties hebben laten weten hun activiteit te verzetten naar een later tijdstip in het jaar. Vanwege de coronavirus crisis en de methode van sociale onthouding is onzeker wanneer dit zal kunnen plaatsvinden.

Indien organisaties problemen ondervinden in de afwikkeling van de financiële kant van NLdoet kunnen ze dat laten weten aan Mooi zo Goed zo. Samen met het Oranje Fonds zal dan gezocht worden naar een oplossing.

----------------------

Update 12 maart 12:00 uur na persbericht Oranje Fonds

NLdoet in heel Nederland dit weekend afgelast. Het Oranje Fonds roept deelnemende organisaties op hun activiteiten uit te stellen. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus vindt het Oranje Fonds het niet verantwoord om de geplande activiteiten dit weekend door te laten gaan. “Met pijn in ons hart geven we dit advies. NLdoet is immers een feest van sociale verbinding. Maar er is niks belangrijker dan gezondheid”, zegt waarnemend directeur Marc van Hal.
Zie https://www.oranjefonds.nl/oproep-stel-nldoet-activiteiten-uit

------------------------

Update 11 maart 13:30 uur na persbericht Oranje Fonds

Verzetten activiteit
Wil je de klus verzetten naar een latere datum, ga naar je klusoverzicht in je Mijn Oranje Fonds en klik op beheren. Kies vervolgens de optie 'klus verwijderen' (ook als je de klus verzet en niet annuleert, moet je deze optie kiezen). Kies als reden voor verwijderen: ‘In overleg met en na goedkeuring door het Oranje Fonds is de activiteit verplaatst naar een andere datum’. Vanaf de week van 16 maart kun je vervolgens in Mijn Oranje Fonds een nieuwe datum voor je activiteit in het systeem zetten.
Heb je een financiële bijdrage van het Oranje Fonds ontvangen, dan dien je via nldoet@oranjefonds.nl te melden dat je vanwege het coronavirus de klus verzet.

Annuleren activiteit
Indien je de klus wilt annuleren dan kun je dit doen via je Mijn Oranje Fonds account.‘ Ga naar je klusoverzicht in je Mijn Oranje Fonds en klik op beheren. Kies vervolgens de optie 'klus verwijderen'. Kies een reden voor de verwijdering. Je ontvangt dan automatisch een mail ter bevestiging, met daarin ook uitleg over het terugstorten van een eventueel ontvangen financiële bijdrage. Breng de aangemelde vrijwilligers op de hoogte. Dan voorkom je dat zij voor niets komen op 13 of 14 maart.

---------------------

Update 11 maart 9:30 uur na contact met Oranje Fonds

De NLdoet activiteit annuleren doe je via je ‘Mijn Oranje Fonds account.‘ Dan verdwijnt de activiteit van de NLdoet website. Kies bij het annuleren van de activiteit als reden voor ‘verzetten’. Je ontvangt dan automatisch een mail ter bevestiging, met daarin ook verdere uitleg over wat je kunt/mag doen met de ontvangen financiële bijdrage. Als de verzette activiteiten voor juni worden uitgevoerd dan zal er vanuit het Oranje Fonds geen financiële verrekening volgen.

-----------------------

Bericht op 10 maart 17:00 uur na persconferentie Veiligheidsregio's Noord-Brabant

In verband met de corona-griep situatie in Noord-Brabant hebben de voorzitters van de drie Veiligheidsregio’s in Noord-Brabant (burgemeesters) dinsdag 10 maart om 16:00 uur een persconferentie gegeven in het stadhuis van ’s-Hertogenbosch. Hierin hebben zij inwoners van Noord-Brabant opgeroepen tot 7 dagen van sociale onthouding, tot en met 16 maart, ter bescherming van de ouderen en kwetsbaren in de provincie.

De activiteiten van NLdoet dit weekend zijn tijdens de persconferentie niet verboden. Zij zijn kleinschalig en vinden veelal buiten plaats. Het Oranje Fonds raadt aan om de NLdoet activiteiten in Noord-Brabant af te gelasten. Wij sluiten ons bij dit advies aan.

Breng bij afgelasting de vrijwilligers en bedrijven/organisaties die zich hebben aangemeld op de hoogte van de afgelasting. Dat voorkomt dat zij voor niets komen op 13 of 14 maart. Houd contact met de vrijwilligers en bedrijven/organisaties vanwege hun getoonde belangstelling voor je organisatie en voor het verzetten van de NLdoet activiteiten.

Het spijt ons dat we tot het afgelasten hebben moeten besluiten, maar qua gezondheid kun je beter voorkomen dan genezen.

In ’s-Hertogenbosch en Vught waren 80 activiteiten georganiseerd door 65 organisaties. De organisaties zochten zo'n 1300 vrijwilligers. Tot gisteren hadden zich bijna 1.000 vrijwilligers aangemeld. Samen met de eigen vrijwilligers zouden meer dan 1.300 mensen actief zijn geweest tijden NLdoet 2020.

 

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wil je helpen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl