2 februari 2017Versier de stad: rond je projecten netjes af

Meer dan 200 mensen kwamen gisteravond naar het FC Den Bosch stadion om aanwezig te zijn bij de afsluiting van de vrijwilligerscampagne #voorelkaar en de presentatie van onderzoek en boek 21 jaar Mooi zo Goed zo in 's-Hertogenbosch. Minke Booij, ambassadeur van Mooi zo Goed zo, opende de avond door iedereen welkom te heten en de symbolische waarde van het kleine cadeau uit te leggen dat de gasten bij binnenkomst hadden gekregen: een heel klein boutje en moertje. "Zonder elkaar stellen ze niks voor. Met elkaar kunnen ze mooie dingen verbinden en maken."

Overhandiging 'Versier de stad!'
Marc Hoedemakers (r) overhandigt 'Versier de stad!'
aan Ton Rombouts (l)
Foto: Henk van Esch

Direct na deze uitleg overhandigde Marc Hoedemakers, voorzitter BZW 's-Hertogenbosch, het eerste boek 'Versier de stad!' aan Ton Rombouts, burgemeester. Zij memoreerden de hechte verbanden die door Mooi zo Goed zo gesmeed zijn en het 'familie-gevoel'  in 's-Hertogenbosch. Zij prezen Jan de Rond, de ziel en man achter Mooi zo Goed zo.

Toelichting Vrijwilligerscampagne #voorelkaar
Tamara de Jong en Marga de Leeuw (vlnr)
Foto: Henk van Esch

Marga de Leeuw, gemeente 's-Hertogenbosch, en Tamara de Jong, Vrijwilligersnetwerk Galant, vatten de vrijwilligerscampagne #voorelkaar en de omvang van het vrijwilligerscorps 's-Hertogenbosch kort samen, waarna de genomineerden voor de drie prijzen van de verhalen, foto- en filmwedstrijd werden bekend gemaakt:
• Jongerenopvang MO Den Bosch
• Werkgroep Natuurbeleving op maat
• Plaatjes draaien met Walter & Debby, Park Antoniegaarde
• Gerard Veltman, vrijwilliger Park Boswijk
• Ben Ribbers, taalmaatje
• Lucas Verwegen, jongerenambassadeur
• Sjanet Heins en Elly Bens, vrijwilligers opvang vluchtelingen op Lesbos (Griekenland)
• Kom je buiten spelen speeltuin
• Nienke Vermeer, Scouting Columbus Welpen
• Kirsten van Lierop,Vicki Brownhuis
De drie prijzen van elk € 1.500,= gingen naar jongerenopvang Maatschappelijke Opvang Den Bosch, plaatjes draaien met Walter & Debby in Park Antoniegaarde en Kirsten van Lierop Vicky Brownhuis.

Lucas Meijs, Erasmus Universiteit Rotterdam, gaf een korte toelichting op het onderzoek naar de effecten van 21 jaar Mooi zo Goed zo in 's-Hertogenbosch. Hij legde de nadruk op twee dingen:
1. bijna alles wat in de afgelopen jaren is gerealiseerd is nog steeds in dezelfde staat of beter terug te vinden;
2. Het gaat bij Mooi zo Goed zo niet om grote dingen maar wel om activiteiten en voorzieningen die het leven van mensen leuker, aangenamer, warmer of duurzamer maken én die met weinig moeite jaarlijks (oneindig) door kunnen gaan.

Lucas MeijsLucas Meijs legt uit
Foto: Henk van Esch

Lucas Meijs: "Sinds 2008 wordt elk jaar de verwarmde en overdekte tribune van Veur Mekaor op de Parade opgebouwd en gebruikt. Als je de foto's van toen en nu bekijkt is het enige verschil dat de rode dekens in de loop van de jaren valer worden door het wassen. De tribune zit elk jaar vol met mensen die anders niet naar de Oeteldonkse optocht kunnen kijken. Een kleine activiteit met veel plezier! En zo zijn er velen in 's-Hertogenbosch."

Desiderius Erasmus
Desiderius Erasmus, 16de eeuwse filosoof
Foto: Henk van Esch 

Desiderius Erasmus, de filosoof uit de 16de eeuw, sloot de avond af met een bespiegeling over 's-Hertogenbosch toen en nu: " Wees Leerling, metgezel, bondgenoot – en beweeg! Blijf niet hangen in je verleden! ... Denk rond, maak alles rond, rond je projecten netjes af, geef rondje na rondje en doe mij nog een Jan de Rondje! Mooi zo Goed zo!"

Bijeenkomst 'Versier de stad' bij FC Den Bosch
Gezellig napraten
Foto: Henk van Esch

Na afloop van het programma was ruim de gelegenheid voor netwerken en gezellig napraten.

versierstad.pdf

De bijeenkomst is mogelijke gemaakt door:
FC Den Bosch |
Gemeente 's-Hertogenbosch |
Twins Bedrijfscatering |

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wil je helpen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl