8 januari 2018Seniorenbus 5 jaar en neemt 4de bus in gebruik

Vrijwilligers, sponsoren, subsidiënten en relaties van de Seniorenbus ’s-Hertogenbosch verzamelden zich donderdag voor de Kerst op het bordes van het Stadhuis aan de Markt. Aanleiding was de viering van het vijf jarig bestaan met de onthulling van de nieuwe bus als hoogtepunt.

Feest
In de hal van het Stadhuis kwamen de vrijwilligers met partners bijeen om te vieren dat de Seniorenbus inmiddels vijf jaar bestaat. Wethouder Kagie was gastheer en sprak over het belang van aandacht voor ouderen. “Hoe maken we Den Bosch een fijne stad voor ouderen waar ze kunnen blijven wonen en genieten? De Seniorenbus levert hier een geweldige bijdrage aan. Daar werkt de gemeente graag aan mee.”

Voorzitter Frank Willekens blikte uitgebreid terug op de jaren die de Stichting doorliep. Vijf initiatiefnemers startten in het najaar 2012 met een goed idee, enorm veel energie en hadden binnen vier maanden een 2de hands bus gekocht die op 1 maart 2013 ging rijden. Inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een organisatie met maar liefst 600 leden en 108 vrijwilligers. Willekens: “Het ledenaantal groeit nog steeds hard en vrijwilligers draaien overuren. Dan is het hard werken voor iedereen. Maar tot nu toe is het steeds gelukt: vrolijk kunnen we het nieuwe jaar in met vier nieuwe bussen!”

De bus werd onthuld door wethouder Paul Kagie (gemeente 's-Hertogenbosch), Jan Mannaerts (stichting vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis), Tonny de Visscher (Jeroen Bosch Ziekenhuis) en Frank Willekens (Seniorenbus 's-Hertogenbosch).

Vierde nieuwe bus
Willekens bedankte iedereen die de Stichting Seniorenbus een warm hart toedraagt. De Stichting Vrienden Jeroen Bosch ziekenhuis leverde een belangrijke bijdrage aan de vierde nieuwe bus. “Het ziekenhuis is een belangrijke aanrijroute voor de Seniorenbus. Maar ook de gemeente, de Rabobank en vele andere sponsoren dragen hun steentje bij: allen hartelijk dank!” De bekostiging van de eerste drie Seniorenbussen in 's-Hertogenbosch is verzorgd geweest door Mooi zo Goed zo.

De Seniorenbus is voor ouderen vanaf 65 jaar. Voor € 5, contributie per maand en € 0,50 per rit kunnen zij zich van deur tot deur laten vervoeren binnen de stadgrenzen van 's-Hertogenbosch. De Seniorenbus verzorgt ‘vervoer met een praatje!’ Er rijdt altijd een extra vrijwilliger mee. Die helpt bij het in– en uitstappen en heeft alle tijd om een praatje te maken.

Gemeente 's-Hertogenbosch |
Jeroen Bosch Ziekenhuis |
Mooi zo Goed zo |
Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis |
Seniorenbus 's-Hertogenbosch |

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wil je helpen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl