26 juni 2018Vrijwilligerswerk als teamuitje

Zo’n 35 medewerkers van Canon Europe uit Amstelveen en Venlo gingen half juni in ’s-Hertogenbosch aan de slag om twee vrijwilligersorganisaties te helpen bij hun werkzaamheden. Zij deden dit als onderdeel van hun maatschappelijke betrokkenheid en om elkaar beter te leren kennen.
 
Voedseltuin Villanueva
De Voedseltuin is gestart om groente en fruit te verbouwen voor de mensen die aangewezen zijn op de voedselpakketten van de Voedselbank in ’s-Hertogenbosch. Het idee van de voedseltuin werd in januari 2013 gepresenteerd op een door de gemeente ’s-Hertogenbosch uitgeschreven wedstrijd voor het beste vrijwilligersidee. De tuin is gevestigd aan de Vlijmenseweg 84 en bestaat nu 5 jaar. De mensen van Canon Europe hebben onkruid gewied, afrastering onkruid vrij gemaakt, paden onderhouden, groenten geoogst en kregen van vrijwilligers en bestuur tekst en uitleg over de voedseltuin.

  Medewerkers Canon oogsten bonen in Voedseltuin Villanueva
Foto's Jan de Rond

 
Scouting Columbus
Scouting Columbus heeft een groot terrein aan de Hoefpad 5. De medewerkers van Canon Europe hebben het terrein en clubgebouw opgeknapt. Rondom het clubgebouw zijn brandnetels gerooid, pallets verplaatst, bestrating gerepareerd, zwerfafval verzameld en is het terrein schoongemaakt. Door de regen kon het houtwerk van het clubgebouw geen  schilderbeurt krijgen.

 Het terrein van Scouting Columbus wordt onder handen genomen
Foto: Jan de Rond

Teamdag
Annemieke Flikweert van Canon Europe: “Ieder jaar hebben wij een teamuitje met collega’s uit Amstelveen en Venlo. Elk jaar doen wij iets anders. Dit jaar willen wij graag vrijwilligerswerk doen in een omgeving halverwege Amstelveen en Venlo. Wij hebben Den Bosch uitgekozen als locatie. Deze locatie lijkt ons erg geschikt. Wij kijken er naar uit.”

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wil je helpen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl