Knutseltassen

Deze week, 6-13 april, is alweer de vierde week dat de scholen dicht zijn vanwege de coronacrisis. Verveling ligt op de loer voor kinderen … en voor ouders wordt het lastiger de kinderen bezig te houden.

Farent wil, in  samenwerking met Stichting Leergeld 's-Hertogenbosch, 750 knutseltassen - met daarin o.a. lijm, viltstiften, waterverf, penselen, kwasten en schetsboeken - beschikbaar stellen aan kinderen in armoede. Het samen knutselen bevordert de band tussen ouders en kinderen. Kinderen zijn bezig en vervelen zich minder. Ouders zijn trots op wat de kinderen gemaakt hebben; kinderen zijn trots op de reacties die ze krijgen. Dit bevordert het zelfvertrouwen van kinderen en vermindert onrust en spanningen.

Het idee is om de tassen door medewerkers van Farent bij de gezinnen te gaan afgeven en een praatje aan de deur te maken om zo ook een indruk te krijgen hoe het er nu thuis aan toegaat. Op deze manier is het mogelijk om een vinger aan de pols te houden en alert te zijn op verontrustende signalen in deze onder spanning staande huishoudens.

Twee opvoedondersteunsters van Farent hebben eind maart een proef gedaan bij 20 huishoudens in 's-Hertogenbosch Oost en Noord. De gezinnen waren erg blij en zeer dankbaar voor de ontvangen materialen.

Wilt u dit project financieel steunen? U kunt doneren door een bedrag te storten op bankrekening van Farent NL10INGB 0674 6549 19 onder vermelding van 'Knutseltassen'.

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wil je helpen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl