Manege de Binckhorst

Aan de bouw van de manege is een intensieve voorbereiding voorafgegaan. Nadat in december 2006 door Autobedrijf Van den Udenhout, CarboneCare en Mooi zo Goed zo de handen ineen waren geslagen, moest er van alles geregeld gaan worden. Plannen en tekeningen gemaakt, vergunningen aangevraagd en aangepast, sponsors, donateurs en vrijwilligers gezocht, kredieten en garanties geregeld, leveranciers benaderd en materialen besteld.

Peter Verstappen, uitvoerend projectleider: “Het was een erg leuk project om te doen. Er is meer werk bij komen kijken dan ik in eerste instantie dacht. Met name de logistiek en het geven van aanwijzingen aan de vrijwilligers en leveranciers nam veel tijd in beslag”. Na alle voorbereidingen is begin april gestart met het grondwerk voor de stallen. Zo’n 300 m2 grond is door Van Lijssel en Van der Veeken afgevoerd waarna eenzelfde hoeveelheid zand is aangevoerd.

Op 17 april jl. zijn de materialen voor de stal aangeleverd waarna de 12 vrijwilligers van de bouwploeg uit Geffen de ruwbouw in één dag oprichtten. Ondertussen arriveerden de eerste paarden, Tinkers, uit Ierland. Familie Verstappen startte met het trainen van de paarden. Tussen half april en half juni zijn de stallen afgebouwd, de water- en elektra- installaties aangebracht, hekwerken en afrastering geplaatst, is bestrating aangelegd en een begin gemaakt met het ruiterpad en de buitenbak. Op zaterdag 23 juni jl. is een grote feesttent bij de manege gezet voor het openingsfeest en de werkdag van de volgende dag.

Op zondag om 15.00 uur zijn alle ploegen klaar met hun werk. De schilderploeg neemt nog snel een aangrenzend gebouwtje onder handen voor de verfraaiing van het geheel, waarna alles opgeruimd en aangeveegd wordt. In de feesttent wordt onder het genot van een drankje gewacht op de officiële opening en overdracht. Rond 16.30 uur arriveren de drie Tinker paarden en de huifkar, voorafgegaan door de Koninklijke Harmonie, bij de stallen van de manege. Daar hebben zich alle medewerkers van Van den Udenhout, bewoners en medewerkers van de Binckhorst en familieleden en vrienden verzameld voor de opening.

Na de symbolische overhandiging van de manege door CarboneCare en Van den Udenhout aan Cello spoed iedereen zich door de regen naar de feesttent voor een koel biertje en een uitgebreid afsluitend buffet. Bennie Romme van CarboneCare: “We hebben het met zijn allen mooi voor elkaar gekregen. De samenwerking tussen platteland en stad was bijzonder en spannend met een prachtig resultaat voor onze gehandicapte mensen. De Binckhorst had al een speciaal plekje in mijn hart en dat is alleen maar groter geworden”.

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wil je helpen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl