Speeltuin 't Kwekkeltje

De openingstoespraak van de nieuwste attractie werd gehouden door voorzitter Frank Ligthart. Hij memoreerde het ontstaan van Speeltuin ’t Kwekkeltje door een krantenartikel aan te halen van 1989 waarin gesteld werd dat het initiatief voor een speeltuin in Rosmalen mislukt was.

Frank Ligthart: “Als geklopt had wat toen geschreven is, was ’t Kwekkeltje er nooit gekomen. Door de inzet van vrijwilligers, sponsors en de hulp van de gemeente ’s-Hertogenbosch staan wij nu in 2010, 21 jaar later, bij elkaar om de afgeronde speeltuin te heropenen. De vrijwilligers verrasten voorzitter Frank Ligthart met de onthulling van zijn eigen naam op de nieuwe klimtoren met touwtunnels en glijbaan.

De nieuwste attractie van speeltuin ’t Kwekkeltje in Rosmalen, een klimtoren met touwtunnels en glijbaan, had heel wat voeten in de aarde om te realiseren: een fundering van 18 m3 beton, een bouwtijd van drie maanden, bijna twintig sponsors en een begroting van meer dan honderdduizend euro.

Door de niet aflatende inspanningen van vrijwilligers is Rosmalen (en ’s-Hertogenbosch) een nieuwe parel rijker: een gratis toegankelijke en uitdagende speeltuin die in de wijde omtrek bekend is.

Foto: Marc Bolsius
Onderschrift: Speeltuin ’t Kwekkeltje met zandbak en speelhuisje

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wil je helpen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl