21 oktober 2020Dag van de Ondernemer

Er bestaat voor alles en iedereen een aparte dag: een Dag van de Bouw, Secretaressedag, Moederdag. Maar er was nog geen ‘Dag van de Ondernemer’. En dit terwijl er in Nederland ruim 1,5 miljoen ondernemers zijn die met hun bedrijf van enorme toegevoegde waarde zijn voor ons land. Ondernemers creëren immers groei, banen en welvaart.

MKB-Nederland vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. Een dag waarop ondernemers worden bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen. De start van een traditie om het ondernemerschap te vieren, ondernemers te bedanken en in het zonnetje te zetten.

Derde vrijdag van november
Daarom heeft MKB-Nederland elke derde vrijdag van november uitgeroepen tot ‘Dag van de Ondernemer’. In 2020 vieren we de Dag van de Ondernemer op vrijdag 20 november! In het kader van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021 'Mensen maken Nederland' gaat het NOV (Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk) hier, in samenwerking met MKB Nederland en VNO*NCW, de sociale meerwaarde aan toevoegen. Vrijwilligersorganisaties kunnen op vrijdag 20 november ondernemers bedanken voor hun hulp en bijdrage waardoor zij van alles en nog wat mogelijk hebben gemaakt voor anderen. Hiervoor zijn speciale toolkits ontwikkeld: toolkit van NOV en een toolkit van MKB-Nederland.

De Dag van de Ondernemer vindt plaats in het kader van de Global Entrepreneurship Week, een wereldwijd initiatief ter promotie van het ondernemerschap. In meer dan 150 landen staat in de derde week van november het ondernemerschap centraal. MKB-Nederland slaat op deze vrijdag de handen ineen met haar Belgische zusterorganisatie Unizo, de initiatiefnemer van de Vlaamse ‘Dag van de Ondernemer’.

Bron: MKB-Nederland

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wilt u helpen of heeft u hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl