25 september 2019Rechter: "Een heel mooi en waardevol uitje!"

“Een heel mooi en waardevol uitje!” Dit is één van de vele herinneringen van rechters en medewerkers van Rechtbank Oost-Brabant aan hun personeels/teammiddag van 19 september j.l. Zo'n 70 rechters en medewerkers gingen op pad naar 7 maatschappelijke organisaties om vrijwilligerswerk te doen.

Aanleiding voor deze actie was de wens van medewerkers om, naast hun dagelijks werk, iets te doen en betekenen voor de Bossche samenleving en tegelijkertijd iets met elkaar te ondernemen buiten de eigen werkomgeving, het Paleis van Justitie.

De medewerkers gingen via bemiddeling van Mooi zo Goed zo naar Dierentehuis Den Bosch (dieren verzorgen, terrein en gebouw opknappen), Vincentiusvereniging Den Bosch (werken in Kringloopwinkel), WZC Nieuwehagen (wandeling naar binnenstad en – ergens koffie drinken), Jong Actief (onderhoud en klussen gebouw), Dierenpark De Rompert (terrein en gebouwen opknappen en groenwerkzaamheden), WZC Noorderkroon (spelletjes en tocht Binnendieze) en Mooi zo Goed zo (mystery adventure).

Judith Govers, Rechtbank Oost-Brabant: “Wij hebben met zo’n zeventig mensen een middag gewerkt bij maatschappelijke organisaties om samen met hun vrijwilligers iets leuks en nuttigs te doen voor de Bossche gemeenschap. Het idee komt van een van onze medewerkers die het een mooie activiteit vond om met z’n allen iets gezamenlijks te doen buiten het Paleis van Justitie. Een activiteit met en voor mensen, iets wat zeer dicht bij onze werkzaamheden ligt.”

Jan de Rond, Mooi zo Goed zo: “Met deze activiteiten bestendigt de Rechtbank Oost-Brabant de trend dat bedrijfs-, overheids- en instellingsafdelingen met hun medewerkers een groepsactiviteit ondernemen in vrijwilligersland. Medewerkers zetten zich als groep en als vrijwilliger in voor een lokaal goed doel of maatschappelijke organisatie. Op deze wijze komen ze op plaatsen waar ze normaal niet komen en in aanraking met mensen die ze in hun dagelijks leven niet snel ontmoeten. Een mooie ontwikkeling.”

Dierentehuis: "Met 10 man sterk hebben ze ons terrein flink aangepakt en ziet het er allemaal weer super netjes uit. Er is geschoffeld, geharkt, geschept en gezwoegd en dat allemaal vrijwillig en uit liefde voor de dieren. Na het harde werken is er lekker gewandeld met de hondjes en zijn ze beloond met veel honden- en kattenknuffels. Lieve medewerkers van Rechtbank Oost-Brabant: Super bedankt voor jullie inzet!"

Foto's onder:
Schilderen bij Jong Actief - wandelen en koffie met bewoners WZC Nieuwehagen - groepsfoto bij Dierentehuis Den Bosch

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wilt u helpen of heeft u hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl