29 september 2021Nieuwe actieve huiskamer bij Hockeyclub Den Bosch

Deze wekelijkse huiskamer staat geheel in het teken van bewegen en sociaal contact, om zowel de fysieke als mentale gezondheid van ouderen te bevorderen. De aftrap vindt plaats in de Nationale sportweek van NOC*NSF. Vanaf 20 september kunnen deelnemers starten.

De huiskamer voor ouderen is een beproefd concept van Farent en draait al vele jaren in verschillende Bossche wijken. De noodzakelijkheid werd recent tijdens de coronacrisis nogmaals onderstreept. Farent werkt al nauw samen met ’S-PORT om sport en bewegen onder ouderen te stimuleren, zowel op de huiskamers, als op de steunpunten en in de wijken.

De samenwerking met HC ’s-Hertogenbosch maakt het mogelijk om sport en bewegen nog beter en breder aan te kunnen bieden door de vele mogelijkheden die de club biedt in een sportieve en veilige omgeving die bewegen stimuleert. HC ’s-Hertogenbosch hoofdsponsor Rabobank ondersteunt het initiatief.

Bewegen en gezelligheid in een sportieve en veilige omgeving

Natuurlijk mag de gezelligheid en de derde helft niet ontbreken en ook daarin voorziet de club en het clubhuis ruimschoots. Na afloop nuttigen de ouderen samen een gezonde vers bereide warme maaltijd. De kosten voor de deelnemers blijven zoveel mogelijk beperkt, om de huiskamer op deze manier laagdrempelig en voor een ieder toegankelijk te maken. De huiskamer wordt gerund door vrijwilligers en studenten onder professionele begeleiding van Farent en ’S-PORT.

De actieve huiskamer start eens per week op maandag van 10.00 uur tot 14.00 uur en kan eventueel worden uitgebreid naar een tweede dag. Er wordt zo vaak als het weer het toelaat buiten gesport en bewogen, maar bij slechte omstandigheden is er een binnenprogramma. Van stoelyoga en stoeldans tot spelletjes en alles wat de deelnemers vooral ook zelf aandragen. Naast de sportvelden en zelfs een klein binnenveldje, heeft de club een jeu-de-boulesbaan en is er het aangrenzende park bij de Oosterplas waar gewandeld kan worden. Op de club is een praktijk voor onder meer fysiotherapie, Van Lith Healthness Center, en een aparte EHBO-ruimte aanwezig.

Ruimte voor voorlichting over alles wat ter tafel komt

Naast bewegen en ontmoeten biedt de huiskamer ook een goede gelegenheid om behoeftes en problemen waar ouderen tegenaan lopen te vernemen. Tijdens de huiskamer kan tevens voorlichting worden gegeven: van een cursus valpreventie tot een lezing over erfrecht of cybercrime of een workshop gezond koken, maar ook leren hoe veilig online boodschappen te bestellen en betalen en internetbankieren behoort tot de mogelijkheden.

Aanmelden en deelnemen

Om deel te nemen is geen indicatie nodig. Professionals kunnen deelnemers doorverwijzen en belangstellenden kunnen zichzelf aanmelden via Farent. De deelnemer wordt als het ware lid van de sporthuiskamer. Af en toe een keer aanhaken, is in verband met de organisatie niet mogelijk.

Deelnemers die geheel rolstoelafhankelijk zijn en niet zelfstandig naar de wc kunnen, kunnen helaas niet worden verwelkomd, omdat er geen professionele zorg geboden wordt. Dit geldt ook voor het toedienen van medicatie. Deelnemers die niet zelfstandig met eigen vervoer naar de club kunnen komen, kunnen gebruik maken van een regiotaxi. Mocht er hulp nodig zijn bij het regelen van vervoer, kijkt Farent samen met de deelnemer naar de mogelijkheden. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor het clubhuis.

Aanmelden kan via:

rebeccavanbezooijen@farent.nl of bel of app: 0621391289

 

Een speciaal en publieknummer voor de huiskamer volgt.

 

Adres: Hockeyclub ’s-Hertogenbosch

Oosterplasweg 35

5215 HT ’s-Hertogenbosch

 

 

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wil je helpen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl