5 maart 2019Boek 'Versier de stad!' in Canon Sociaal Werk

De redactie van de Canon Sociaal Werk heeft het boek 'Versier de stad!' en een radio interview met Jan de Rond opgenomen in haar canon.

‘Versier de stad!’ beschrijft de effecten en impact van 21 jaar Mooi zo Goed zo in ’s-Hertogenbosch. Het radio interview vond plaats ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van Mooi zo Goed zo.

Tot 2017 werkten 500 bedrijven/instellingen via Mooi zo Goed zo samen met 230 organisaties en duizenden vrijwilligers aan de realisering van zo'n 600 projecten.

Het boek 'Versier de stad!' is uitgebracht door Mooi zo Goed zo naar een idee van Jan de Rond en geschreven door prof. dr. Lucas Meijs (hoogleraar strategic philantropy and volunteering), dr. Frans van Gaal (sociaal historicus) en drs. Wendy Stubbe (docent en onderzoeker Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen aan AFM, Avans). Het drukwerk werd verzorgd door Drukkerij Dekkers van Gerwen. VisionArt tekende voor de vormgeving.

In februari 2017 is 'Versier de stad!' gepresenteerd in het stadion van FC Den Bosch in aanwezigheid van meer dan 200 mensen uit bedrijfs- en gemeenschapsleven, overheid en instellingen.

De titel van ‘Versier de stad’ is ontleend aan Piet Thöenes (1921-1995), socioloog. Hij introduceert in 1962 het begrip verzorgingsstaat als vertaling van het Engelse ‘welfare state’. Verder is de titel een verwijzing naar de dagelijkse praktijk van Mooi zo Goed zo: het verleiden van mensen om net iets meer dan het gangbare te doen voor de eigen directe omgeving en elkaar.

Publicaties
2006 - radio interview Jan de Rond vanwege 10 jarig jubileum
2017 - publicatie 'Versier de stad!'
2018 - 'Versier de stad!' op de wetenschappelijke site van het NOV.
2018 - BIEB Den Bosch neemt 'Versier de stad!' op in haar boekencollectie
2019 - 'Versier de stad!' en radio interview Jan de Rond opgenomen in de Canon Sociaal Werk.

Voor een overzicht van alle publicaties klik hier.

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wil je helpen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl