14 maart 2019Eindelijk droge voeten voor dieren Oosterhoeve

Onder grote publieke belangstelling sloot op woensdag 13 maart kinderboerderij Oosterhoeve de renovatie van haar terrein en gebouwen af met een feestelijke bijeenkomst voor alle betrokkenen. De renovatie is ruim 3 jaar geleden begonnen met het maken van plannen voor de al tientallen jaren steeds terugkerende wateroverlast en het opknappen van de gebouwen. Nu is het terrein droog, is er een nieuwe stal gebouwd en zijn hekwerken en gebouwen opgeknapt.

Een cameraploeg van DTV Den Bosch was bij de feestelijke opening en maakte een mooie reportage.

Anja Kouwenberg, beheerder van de kinderboerderij: "Iedereen is heel erg blij met het resultaat. In de winter stonden de weiden bijna altijd vol met water. Dat is nu niet meer zo en de dieren kunnen vrij de stal in- en uit lopen zonder dat ze natte voeten krijgen."

Start
In januari 2016 nam Anja Kouwenberg van de Oosterhoeve contact op met Jan de Rond van Mooi zo Goed zo nadat ze had gelezen dat hij met landschapsarchitect Bob van der Vliet gezorgd had voor droge voeten voor de dieren in Dierenpark 't Wikkie in Empel. “Dat wil ik ook”, was de korte melding die Anja Kouwenberg maakte in het telefoongesprek.

Samen met landschapsarchitect Bob van der Vliet ging Jan de Rond opnieuw de uitdaging aan om de dieren van de Oosterhoeve, net als bij ’t Wikkie, droge voeten te bezorgen. In 2017 en 2018 is in twee fasen circa 10.000 m3 grond verzet, het hele terrein zo’n meter diep omgespit, de grond geëgaliseerd en het gras opnieuw ingezaaid.

Naast de grondverbetering is renovatie en onderhoud gepleegd aan de vogelverblijven, het theehuis, de hekwerken, een nieuwe stal gebouwd en drainage aangelegd onder de speeltuin. Met deze renovatie is de Oosterhoeve klaar voor de komende 20 jaar.
 
Medewerking
Aan de grondverbetering is meegewerkt door landschapsarchitect Bob van der Vliet, Terrein & Groenvoorziening, gemeente ’s-Hertogenbosch en Mooi zo Goed zo. Onder andere Stichting De Houtduif, Fifty One 's-Hertogenbosch, Stichting Tilmanshof en Vincentiusvereniging ’s-Hertogenbosch sponsorden de nieuwe stal en hekwerken.

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wil je helpen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl