7 maart 2018Duizend mensen en zes bestuurders actief tijdens NLdoet

A.s. weekend doen duizend mensen in de gemeente ’s-Hertogenbosch en Vught mee met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het openbaar bestuur is dit jaar bijzonder actief. De burgemeester en de vier wethouders van gemeente ’s-Hertogenbosch en een wethouder van Vught gaan zaterdag 10 maart aan de slag bij een aantal van de 81 activiteiten. Daarnaast geeft, net als andere jaren, het Koninklijk Huis en leden van de ministerraad acte de préseance tijdens NLdoet.

Stand van zaken
Naast de 800 aangemelde mensen zijn circa 200 vrijwilligers van de ontvangende 60 organisaties actief tijdens NLdoet. Een actueel overzicht van de stand van zaken NLdoet 2018 vindt u op de website van Mooi zo Goed zo, zie website.

Gemeente ’s-Hertogenbosch
Burgemeester Jack Mikkers gaat zaterdagochtend naar Rosmalen om mee te werken aan het verzorgen van een high tea voor zo’n 30-40 ouderen in de wijk ’t Ven. Wethouder Eric Logister en wethouder Paul Kagie knappen samen met de jongeren en ouderen die wonen in de voormalige Zuiderschans in Zuid de verwaarloosde binnentuin op. Wethouder Jan Hoskam gaat naar Kloosterhotel De Soete Moeder in de Muntel in de kloostertuin een composthoop helpen maken, moestuin aanleggen, kruidentuin onderhouden en tuintjes bij 2 hotelkamers aanleggen. Wethouder Huib van Olden gaat tractatieprikkers maken en opruimen bij de Stichting Gefeliciflapstaartbox aan de Poeldonkweg.

Gemeente Vught
Wethouder Saskia Heijboer bezoekt op vrijdagochtend Robert Coppes Stichting, tuintjes zomer klaar maken, en op zaterdagmiddag Park Boswijk, klussen en bomen te planten.

Koninklijk Huis
De landelijke vrijwilligersdag Make A Difference Day (MADD) is in 2005 op initiatief van de Nederlandse Vrijwilligerscentrales begonnen. Aanleiding was het 25 jarig regeringsjubileum van Koningin Beatrix. Sindsdien zijn de leden van het Koninklijk Huis elk jaar als vrijwilliger actief tijdens het weekend, steeds in wisselende delen van het land en bij verschillende typen organisaties.

Ontstaan en organisatie
In 2005, het eerste jaar van de landelijke vrijwilligersdag, won het organiserende comité in 's-Hertogenbosch/Vught de MADD-award voor best organiserende comité van Nederland. In 2010 is de MADD-campagne overgenomen door het Oranje Fonds, de naam verandert in NLdoet en de dag verplaatst van najaar naar voorjaar.

Sinds 2010 werken Mooi zo Goed zo, Vrijwilligersnetwerk Galant en Vughtvoorelkaar samen met het Oranje Fonds aan NLdoet. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en vindt dit jaar plaats op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart a.s. Op TV en Youtube is een wervingsvideo te zien.

Twitter
Voor NLdoet is een speciaal twitter account aangemaakt: @NLdoet073. Als u twittert over NLdoet voeg dan #NLdoet073 toe aan uw berichten. Zo kunnen we volgen wat er lokaal gebeurt en foto's uitwisselen.

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wil je helpen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl