14 maart 2019Duizend mensen actief tijdens NLdoet

A.s. weekend doen duizend mensen in de gemeente ’s-Hertogenbosch en Vught mee aan de 15de editie van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Twee wethouderes van Vught en één van ’s-Hertogenbosch gaan vrijdag 15 en zaterdag 16 maart aan de slag bij een aantal van de 64 activiteiten. Daarnaast geeft, net als andere jaren, het Koninklijk Huis en leden van de ministerraad acte de préseance tijdens NLdoet.

Stand van zaken
Naast de 650 aangemelde mensen zijn circa 300 vrijwilligers van de ontvangende organisaties actief tijdens NLdoet. In 's-Hertogenbosch en Vught zijn 64 activiteiten aangemeld door 51 verschillende verenigingen en stichtingen. Een actueel overzicht vindt u via de volgende links:
- Den Bosch
- Vught
- Rosmalen
- Nuland
- Vinkel

Koninklijk Huis
Aanleiding voor de grootste vrijwilligersactie van Nederland was in 2005 het 25 jarig regeringsjubileum van Koningin Beatrix. Sindsdien zijn de leden van het Koninklijk Huis elk jaar als vrijwilliger actief tijdens het weekend, steeds in wisselende delen van het land en bij verschillende typen organisaties. Het initiatief voor de grootste vrijwilligerscampagne van Nederland kwam van de Vrijwilligerscentrales in Nederland. In 2010 is de campagne overgenomen door het Oranje Fonds, de naam verandert naar NLdoet en de dag verplaatst van najaar naar voorjaar.

Bedrijven en instellingen
Ook dit jaar doen een aantal bedrijven en instellingen mee met NLdoet, zoals WeenerXL, Huijbregts Notarissen en Adviseurs, Rotaryclub 's-Hertogenbosch Oost, BetterHealthCare, Gemeente Vught, Rotaryclub 's-Hertogenbosch West, gemeente 's-Hertogenbosch, Koning Willem 1 College, HAS Hogeschool, bedrijf Bart, etc. Vanuit het College van B. en W. 's-Hertogenbosch zal wethouder Ufuk Kâhya (portefeuillehouder vrijwilligerswerk) op zaterdag acte de presence geven.

Organisatie
Mooi zo Goed zo, Vrijwilligersnetwerk Galant en Welzijn Vught organiseren in ’s-Hertogenbosch en Vught ook in 2019 NLdoet. Een en ander sinds 2010 samen met het Oranje Fonds. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en vindt plaats op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart a.s. Op TV en Youtube is een wervingsvideo te zien.

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wil je helpen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl