6 april 2020750 knutseltassen voor kinderen in armoede

Farent wil in samenwerking met Stichting Leergeld ’s-Hertogenbosch 750 knutseltassen - met daarin o.a. lijm, viltstiften, waterverf, penselen, kwasten en schetsboeken - beschikbaar stellen aan kinderen in armoede. Het project is geadopteerd door Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West en Rotaryclub 's-Hertogenbosch Oost.

Deze week, 6-13 april, is alweer de vierde week dat de scholen dicht zijn vanwege de coronacrisis. Verveling ligt op de loer voor kinderen … en voor ouders wordt het lastiger de kinderen bezig te houden.

Twee opvoedondersteunsters van Farent hebben eind maart een proef gedaan bij 20 huishoudens in 's-Hertogenbosch Oost en Noord. De gezinnen waren erg blij en zeer dankbaar voor de ontvangen materialen.

Het samen knutselen bevordert de band tussen ouders en kinderen. Kinderen zijn bezig en vervelen zich minder. Ouders zijn trots op wat de kinderen gemaakt hebben; kinderen zijn trots op de reacties die ze krijgen. Dit bevordert het zelfvertrouwen van kinderen en vermindert onrust en spanningen.

Medewerkers van Farent gaan bij de gezinnen die aangereikt worden door Stichting Leergeld de tassen RIVM-proof afgeven en een praatje maken. Op deze manier is het mogelijk om persoonlijk contact te houden met deze onder spanning staande huishoudens.

Naar verwachting zal in de week van 20 april begonnen worden met het rondbrengen van de knutseltassen.

Help mee en doneer!
Donaties zijn welkom op bankrekening NL10INGB 0674 6549 19 van Farent onder vermelding van '750 Knutseltassen'. De knutseltassen zijn begroot op € 10,= per tas.

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wil je helpen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl