9 november 2020Laptops Farent naar Computerhuis Oost

“Voor ons zijn ze niet sterk genoeg meer, maar particulier zijn ze nog prima te gebruiken”. Dit is één van de redenen van Farent sociaal werk om via Mooi zo Goed zo laptops beschikbaar te stellen aan Computerhuis Oost. Negen laptops zijn op woensdag 4 november door Sjef Lievens van Computerhuis Oost in ontvangst genomen.

Sjef Lievens van Computerhuis Oost: “Wij zijn erg blij met deze apparatuur. We kijken ze na en voorzien ze van gecertificeerde software en stellen ze daarna beschikbaar aan mensen met een kleine beurs of aan maatschappelijke organisaties. Met deze spullen kunnen we onze voorraad aanvullen en digibeten op weg helpen in de digitale wereld die steeds groter en omvattender wordt. Wij kunnen deze mensen zo mooi verder helpen.”

Farent sociaal werk
Farent is de nieuwe sociaal werk organisatie in ’s-Hertogenbosch en omgeving die begin 2019 ontstaan is na fusie van Divers en Juvans. Ben Koeling-Lem, ict-er bij Farent: “Voor ons zijn de laptops niet sterk genoeg meer. Na de fusie vervangen we alle apparatuur van onze medewerkers die op Windows 7 draaien met laptops geschikt voor Windows 10. We ontdoen ze van data en programma’s en stellen ze via Mooi zo Goed zo beschikbaar aan lokale organisaties. Hierdoor krijgen ze een 2de leven en dat is veel beter en leuker dan ze weggooien en vernietigen.”

Computerhuis Oost
Computerhuis draagt bij aan de educatie van inwoners van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Door computercursussen, reparatiediensten, apparatuur en ontmoetingsgelegenheden aan te bieden, stimuleert Computerhuis Oost contact tussen verschillende bevolkingsgroepen. Speciale aandacht is er voor kinderen en (jong-) volwassenen uit sociaal en/of economisch achtergestelde milieus. Computerhuis Oost is voortgekomen uit Humanitas Computerhuis dat eind september gestopt is.

Laptop Challenge
Sinds 2018 promoot Mooi zo Goed zo de Laptop Challenge. Bedoeling is zakelijk afgeschreven maar privé nog goed bruikbare laptops te verzamelen voor maatschappelijke organisaties en mensen met een kleine beurs. Al een flink aantal jaren worden desktop computers vervangen door laptops die te gebruiken zijn op het werk, bij relaties en bij thuiswerk. Na een aantal jaren worden deze laptops vervangen voor nieuwere en betere exemplaren. De oude apparatuur is echter doorgaans voor huis, tuin en keuken gebruik nog prima geschikt. Via Mooi zo Goed zo kunt u deze goed bruikbare apparatuur beschikbaar stellen aan het lokale gemeenschapsleven en mensen met een kleine portemonnee.

Eerder is apparatuur beschikbaar gesteld door onder andere Hoedemakers Bouw en Ontwikkeling, Gemeente 's-Hertogenbosch, Welzijn Divers, Huijbregts Notarissen, TE Connectivity Nederland, Dream Foundation, Hazenberg TBI, Ergo Optima en DHS Informatisering.

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wil je helpen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl