23 maart 2018Nagenieten NLdoet 2018

Aan NLdoet073 op 9 en 10 maart j.l. deden meer dan 1.250 mensen mee in de gemeente ’s-Hertogenbosch en Vught. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het openbaar bestuur was dit jaar bijzonder actief.

Burgemeester Mikkers, wethouders Hoskam, Logister, van Olden en Kagie van gemeente ’s-Hertogenbosch en wethouder Heijboer van Vught gingen  zaterdag 10 maart aan de slag bij een aantal van de 81 activiteiten. Daarnaast gaf, net als andere jaren, het Koninklijk Huis en leden van de ministerraad acte de préseance tijdens NLdoet.

Meer dan 1.250 mensen
Naast de 800 aangemelde mensen waren nog eens zo'n 450 vrijwilligers van de ontvangende 61 organisaties actief tijdens NLdoet. Een verslaggever van NPO Radio 2, die als kind in 't Kwekkeltje had gespeeld, maakte op zaterdag 10 maart twee reportages: één in speeltuin 't Kwekkeltje en één bij Wijkraad 't Ven tijdens de high tea voor ouderen. Via de twitter account @NLdoet073 zijn foto's verzameld die een mooie impressie geven van de sfeer en de activiteiten die uitgevoerd zijn.

Gemeente ’s-Hertogenbosch
Burgemeester Jack Mikkers ging zaterdagochtend naar Rosmalen om mee te werken aan het verzorgen van een high tea voor zo’n 30-40 ouderen in de wijk ’t Ven. Wethouder Eric Logister en wethouder Paul Kagie knapten samen met de jongeren en ouderen de verwaarloosde binnentuin in voormalige Zuiderschans in Zuid op. Wethouder Jan Hoskam hielp bij Kloosterhotel De Soete Moeder in de Muntel in de kloostertuin een composthoop maken, moestuin aanleggen, kruidentuin onderhouden en tuintjes bij 2 hotelkamers aanleggen. Wethouder Huib van Olden maakte tractatieprikkers en ruimde op bij de Stichting Gefeliciflapstaartbox aan de Poeldonkweg.

Gemeente Vught
Wethouder Saskia Heijboer bezocht op vrijdagochtend Robert Coppes Stichting, maakte tuintjes zomerklaar en op plantte op zaterdagmiddag bij Park Boswijk bomen.

Koninklijk Huis
De landelijke vrijwilligersdag Make A Difference Day (MADD) is in 2005 op initiatief van de Nederlandse Vrijwilligerscentrales begonnen. Aanleiding was het 25 jarig regeringsjubileum van Koningin Beatrix. Sindsdien zijn de leden van het Koninklijk Huis elk jaar als vrijwilliger actief tijdens het weekend, steeds in wisselende delen van het land en bij verschillende typen organisaties.

Ontstaan en organisatie
In 2005, het eerste jaar van de landelijke vrijwilligersdag, won het organiserende comité in 's-Hertogenbosch/Vught de MADD-award voor best organiserende comité van Nederland. In 2010 is de MADD-campagne overgenomen door het Oranje Fonds, de naam veranderd in NLdoet en de dag verplaatst van najaar naar voorjaar.

Sinds 2010 werken Mooi zo Goed zo, Vrijwilligersnetwerk Galant en Vughtvoorelkaar samen met het Oranje Fonds aan NLdoet. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en vond dit jaar plaats op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart. Op TV en Youtube is een wervingsvideo te zien.

Foto impressie NLdoet073 in 2018

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wil je helpen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl