12 november 2018Opbrengst Fifty-One Pubquiz voor kinderboederij Oosterhoeve

Op zaterdag 3 november 2018 organiseerde Serviceclub Fifty-One ’s-Hertogenbosch voor het 3e achtereenvolgende jaar ‘ De Fifty-One Pubquiz’ in Herberg De Gouden Leeuw, Hoogstraat 36 in Berlicum. De opbrengst bedraagt € 2.000. Met de Pubquiz hadden 90 personen in 20 teams een zeer amusante avond onder leiding van quizmaster Bart Eigeman.

Opbrengst voor Kinder- en Zorgboerderij Oosterhoeve
Evenals vorig jaar komt de opbrengst volledig ten goede aan Kinder- en Zorgboerderij Oosterhoeve in ’s-Hertogenbosch en zal ditmaal worden besteed aan renovatie van het verblijf van de Vlaamse Reuzen en aan inbraakpreventie. De Oosterhoeve is een kinder- en zorgboerderij bij de Oosterplas bestaande uit verschillende weides en dierenverblijven, vlindertuin, kabouterbos, theehuis, paddenpoel en schooltuin De Cirkel. De Oosterhoeve is educatief ingericht én een feest voor kinderen met diverse dieren, bezienswaardigheden en activiteiten. Daarnaast biedt de Oosterhoeve ook een beschutte werkplaats voor mensen met een tijdelijke of blijvende beperking. Zij kunnen zich onder deskundige begeleiding, in hun eigen tempo en op hun eigen niveau ontplooien. De Oosterhoeve ontvangt vanuit de gemeente een subsidie voor de kosten van voer en hooi voor de dieren. Alle andere kosten moeten worden gedekt via acties en donaties.

Pubquiz – iedereen wordt er wijzer van
Met dit motto organiseerde Fifty-One ’s-Hertogenbosch voor de derde maal haar jaarlijkse Pubquiz in november. In de ambiance van herberg de Gouden Leeuw, medesponsor van de Pubquiz, werd het door de met verborgen hints geïllustreerde vragen en de betrokken en team-opzwepende leiding van voormalig wethouder en quizmaster Bart Eigeman een bijzonder gezellige avond met alleen maar winnaars. Veel deelnemers waren dan ook al benieuwd naar de datum voor de Pubquiz in 2019.

Pubquiz organisator Leo Sedee, namens Fifty-One ‘s-Hertogenbosch: “Wij zetten ons graag voor Kinder- en Zorgboerderij Oosterhoeve in omdat dit doel goed aansluit bij ‘Rechten van het Kind’. Dit is het thema dat Fifty-One International heeft gekozen als thema voor de fondsenwerving voor de goede doelenacties van de aangesloten clubs.”

Service- en vriendenclub Fifty-One ’s-Hertogenbosch
Club Fifty-One 's-Hertogenbosch had in 1982 haar eerste officiële vergadering en trad in 1985 formeel toe tot de wereldorganisatie Fifty-One. Club 's-Hertogenbosch bleef groeien en heeft in de voorbije jaren op haar beurt de zusterclubs in Eindhoven en Utrecht gesticht. De clubleden treffen elkaar elke 2e en 4e woensdag van de maand in Herberg "De Gouden Leeuw" te Berlicum. Hier worden voordrachten gehouden door externe of eigen sprekers over velerlei onderwerpen. Naast de gezellige en leerzame bijeenkomsten zetten de leden zich actief in voor hulpbehoevenden in onze samenleving en genereren gelden voor goede doelen, onder meer met deze Pubquiz.

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wil je helpen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl