12 september 2019Voedseltuin Villanueva krijgt hulp van LPR

Op vrijdagmiddag 12 september krijgen de vrijwilligers van Voedseltuin Villanueva hulp van 20 medewerkers van LPR Benelux. De Bossche vestiging houdt dan haar LPR RED DAY, een dag waarop medewerkers zich inzetten voor een (lokaal) maatschappelijke organisatie. Dit jaar is met hulp van Mooi zo Goed zo gekozen voor de Voedseltuin in ’s-Hertogenbosch.

De mensen van LPR gaan in de voedseltuin aan de slag met:
- bijen-schuur: achterzijde verven, van binnen opruimen en schoonmaken;
- oogsten wat rijp is;
- schoffelen (veel) en maaien;
- opruimen van de tuin (onkruid, los blad, tuinafval);
- fruitbomen opbinden en fatsoeneren;
- een “reclame” bord maken en op de keten zetten/hangen.

Voedseltuin Villanueva
De Voedseltuin is in 2014 gestart met het verbouwen van groente en fruit de mensen die aangewezen zijn op de voedselpakketten van de Voedselbank in ’s-Hertogenbosch. De tuin is gevestigd aan de Vlijmenseweg 84 en bestaat nu 5 jaar. Het idee van de voedseltuin werd in januari 2013 door Dominique Villanueva gepresenteerd op een door de gemeente ’s-Hertogenbosch uitgeschreven wedstrijd voor het beste vrijwilligersidee.

LPR Benelux
LPR bedient heel West-Europa met een netwerk van meer dan 125 depots voor het management, verhuur, inzameling, sortering en reparatie van van (rode) pallets. De hele Europese markt wordt bediend door 8 vestigingen, waaronder een in ’s-Hertogenbosch.

Louis Broeders van LPR: “Jaarlijks vieren wij onze verjaardag middels een “RED DAY”. Deze dag is altijd verbonden aan een activiteit waar we iets terug willen doen voor de maatschappij. Dit kan op sociaal vlak zijn maar ook op milieu vlak. Dit jaar is de “RED DAY” op 13 september en hebben we in overleg met Mooi zo Goed zo gekozen voor Voedseltuin Villanueva. Wij zien uit naar deze mooie en bijzondere middag waarin wij de vrijwilligers van de voedseltuin een handje helpen en onze waardering voor hun werk willen laten merken.”

Video 5 jaar Voedseltuin Villanueva

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wil je helpen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl