Humanitas Computerhuis

In het Humanitas Computerhuis worden computercursussen gegeven en is een werkplaats waar oude computers nagekeken en gerepareerd worden. Zo kunnen minder draagkrachtige mensen voor weinig geld een goede computer in huis krijgen.

Het Humanitas Computerhuis is voor de derde keer in korte tijd in de prijzen gevallen. Via Mooi zo Goed zo kwam er twee keer een bijdrage voor het initiatief in de Gestelsebuurt. Twee Bossche bedrijven wilden een goede bestemming voor hun afgeschreven beeldschermen en benaderden Mooi zo Goed zo, de instelling voor 'sociale sponsoring'. Mooi zo Goed zo zocht beide keren contact met Humanitas (beheerder van het Computerhuis). En zo heeft de werkplaats er 86 beeldschermen bij.

Eerder wonnen twee vrijwilligers van het Computerhuis, Jan Sluiter (69) en Cor Sluyter (75) een geldbedrag als 'vrijwilligers van het jaar'  op een landelijke bijeenkomst van digitale trapveldjes.

In 2016 wordt onder de titel 'Iedereen surft mee op www en heeft een werkende pc' door middel van een pilot onderzocht hoeveel huishoudens in 's-Hertogenbosch geen of onvoldoende toegang tot internet hebben.

Gerelateerde nieuwsberichten

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wil je helpen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl