Zomerchallenge

Wat begon als een geintje van Jan de Rond vanwege het extreem droge weer in 2018, het maken van een smiley met onzichtbare inkt (water) in het dorre gras, groeide uit tot een heus project, de 'Mooi zo Goed zo Zomer challenge'. In Den Bosch werden in 2018 in verschillende buurten vier grastekeningen gemaakt (2 smileys en 2 zonnen).

Landelijke bekendheid
De 'Mooi zo Goed zo Zomer challenge' kreeg landelijke bekendheid door een reportages van DTV Den Bosch, Omroep Brabant, Jeugdjournaal (vanaf 17:50) en 'Laat op één (vanaf 29:45). In totaal keken in 2018 zo'n 1,4 miljoen mensen naar reportages over deze 'nieuwe kunstvorm'.

Beeldbepalend
Op 28 december 2018 is de foto van de grastekening (smiley / glimlach) in het jaaroverzicht van het Brabants Dagblad verschenen. Verrassend en bijzonder! Mooi zo, goed zo!

Grastekening 2019 - collectebus
In 2019 is het opnieuw droog en enorm warm. Ideale omstandigheden om opnieuw een grastekening te maken, een collectebus. Inspiratie voor de nieuwe grastekening was de eerste 'Lokale Goede Doelengids 's-Hertogenbosch' die op 1 juli werd gepresenteerd.
Op de Maassingel verscheen een tweede grastekening, een hart!

Publiciteit
Ook in 2019 genereert de grastekening de nodige publiciteit, al was het maar om het woord grastekening te nomineren tot 'woord van het jaar 2019' van het woordenboek Dikke Van Dale: Stadsblad Den BoschDTV Den Bosch, Omroep BrabantRadio 10 'Ekdom in de morgen'

 

 

 

Sociaal aandeelhouders

Help Mooi zo Goed zo!

Wil je helpen of heb je hulp nodig? Neem contact met ons op!

Bel 088-0237500 info@mzgz.nl